REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nustatė (VTEK), kad premjeras Gediminas Kirkilas, kurio žmona turėjo stambių Lietuvos bendrovių akcijų, nesupainiojo viešų ir privačių interesų, tačiau pažeidė interesų deklaravimo tvarką.

REKLAMA
REKLAMA

Nesilaikė tik deklaravimo tvarkos

VTEK konstatavo, kad Seimo frakcijos „Tvarka ir Teisingumas“ pranešime nurodytos aplinkybės dėl premjero galimo interesų konflikto, 2007 m. svarstant Gamtinių dujų bei Atominės elektrinės įstatymus, nepasitvirtino.

REKLAMA

„Tvarkiečių“ atstovas Valentinas Mazuronis prašė ištirti, ar ministras pirmininkas, turėdamas bendrovių „Krekenavos agrofirma“, „Kauno audiniai“ bei „Lietuvos dujos“ akcijų bei dalyvaudamas svarstant klausimus, tiesiogiai ar netiesiogiai susijusius su šiomis bendrovėmis, nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo.

Anot VTEK, G. Kirkilo sutuoktinė turėjo bendrovių „Kauno audiniai“, „Krekenavos agrofirma“, „Metalų konstrukcija“, „Suskystintos dujos“, „Ekranas“, „Vilniaus vingis“, „Anykščių vynas“, „Grigiškės“, „Lietuvos dujos“, „Dujiniai įrengimai“ir  „Liteksas“ akcijų. Jos buvo parduotos dar 2006 m. gruodį, pajamos už minėtus vertybinius popierius siekė 2933,75 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad premjeras savo privačių interesų deklaracijoje įstatyme nustatytu terminu nenurodydamas pasikeitusių duomenų apie jo sutuoktinės parduotas (dovanotas) akcijas, netinkamai vykdė prievolę deklaruoti privačius interesus. Visgi „tvarkiečių“ viešai išplatinto pranešimo, G. Kirkilas privačių interesų deklaraciją patikslino.



V. Mazuronis: dangstomos valdančiųjų nuodėmės

Kreipimąsi į VTEK inicijavęs V. Mazuronis ketvirtadienį priminė praėjusių metų pavasarį svarstyto Gamtinių dujų įstatymo peripetijas. Anot Seimo nario, parlamentarai siūlė sumažinti dujininkų gaunamo pelno maržą, tačiau G. Kirkilas ne kartą viešai pasisakė prieš tokius siūlymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vertindamas VTEK  sprendimą dėl G. Kirkilo veiklos tyrimo, V. Mazuronis sakė, jog nelabai ir tikėjęs, kad komisijos nariai išdrįs principingai įvertinti Vyriausybės vadovo veiksmus ir vaikiškus paaiškinimus, neva akcijas jis jau seniai pardavęs, tik užmiršęs patikslinti viešų ir privačių interesų deklaraciją.

„Tokia G. Kirkilui palanki jo veiklos traktuotė parodė, kad Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimas tėra tik dar vienas valdančiųjų sijonas prisidengti nuodėmingas vietas“, - sakė „tvarkiečių“ frakcijos Seime seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų