REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant optimizuoti verslą ir pagerinti finansinę būklę bendrovė AMD gali būti padalinta į dvi įmones, skelbia „EE Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu AMD reikalai klostosi prastai: pirmojo šių metų ketvirčio rezultatai liudija, kad bendrovė patyrė 358 mln. dolerių nuostolį. Manoma, kad ir šis ketvirtis AMD bus nuostolingas. Nuo 2006 m. pradžios AMD vertybiniai popieriai atpigo beveik 85 proc., bendrovės vienos akcijos kaina nukrito žemiau 7 dol.

REKLAMA

Tikimasi, AMD verslo restruktūrizavimas turėtų padėti stabilizuoti situaciją ir susigrąžinti pelningumą. Pagal vieną iš verslo pertvarkymo variantų mikroprocesorių gamybos turėtų imtis antrinė įmonė. Neatmestina galimybė, kad AMD gali sudaryti partnerystės sutartį su viena kuria lustų gamintoja.

Viena iš AMD nesėkmių priežasčių laikoma ir nesąžininga konkurencija. Šią savaitę paaiškėjo, kad AMD parengė dar vieną dokumentų paketą, kurie patvirtina bendrovės pretenzijas savo konkurentei „Intel“. AMD dar 2005 m. apkaltino „Intel“ antimonopolinių įstatymų pažeidinėjimu. AMD atstovų teigimu „Intel“ darė spaudimą savo partneriams, versdama juos naudoti savo produkciją. Teigiama, kad dėl tokių „Intel“ veiksmų nukentėjo „Dell“, „Sony“, „Toshiba“, „Gateway“ ir „Hitachi“.

Šį kartą AMD tvirtina, kad „Intel“ mokėdavo kompiuterių gamintojams už tai, kad jie atsisakytų naudoti AMD procesorius. „Intel“ atstovai tokius kaltinimus neigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų