REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiąnakt Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionato Rytų konferencijos pusfinalio pirmosiose rungtynėse namie žaidę Bostono „Celtics” krepšininkai išvargo pergalę prieš Klivlendo „Cavaliers” klubą 76:72 (25:15, 16:22, 12:15, 23:20) ir išsiveržė į priekį serijoje iki keturių pergalių rezultatu 1:0.

REKLAMA
REKLAMA

Gynybinio stiliaus susitikime niekas negalėjo sustabdyti Žydrūno Ilgausko, kuris atliko dvigubą dublį: įmetė 22 taškus (8/18 dvitaškių, 6/6 baudų metimų) ir sugriebė 12 atšokusių kamuolių.

REKLAMA

Vis tik didvyriškų lietuvio pastangų pergalei pasiekti neužteko, nes kiti „Cavaliers” žaidėjai rungtyniavo blankiai.

Antras pagal rezultatyvumą svečių komandoje buvo Wally‘s  Szczerbiakas, surinkęs 13 taškų (3/9 dvitaškių, 2/5 tritaškių, 1/1 baudos metimas), o LeBronas Jamesas buvo patikimai uždengtas ir nepriminė net savo paties šešėlio. Karaliumi vadinamas krepšininkas pelnė tik 12 taškų, ir ne tik katastrofiškai atakavo krepšį (2/12 dvitaškių, 0/6 tritaškių, 8/10 baudos metimų), bet ir sugebėjo prarasti  net  10 kamuolių.

REKLAMA
REKLAMA

L. Jamesas pataikė pirmąjį savo rungtynių metimą, bet paskui 10 kartų iš eilės prametė. Tada dar kartą pataikė dvitaškį, o visi paskutiniai  6 kylančios NBA žvaigždės metimai vėl nepasiekė tikslo. Tragiškas LeBrono Jameso pasirodymas tiesiog paskandino Klivlendo ekipą.

Bostono „Celtics” komandą į priekį tempė Kevinas Garnettas, surinkęs 28 taškus (13/22 dvitaškių, 2/2 baudos metimai). Jam neblogai talkino ekipos draugai: Rajonas Rondo įmetė  15 taškų  (5/8 dvitaškių, 5/6 baudos metimų), o veteranas Samas Cassellas pridėjo 13 taškų (2/4 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 3 iš 4 baudos metimų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomu pastebėti, kad toli gražu ne pačias sėkmingiausias savo karjeroje rungtynes sužaidė ir  vienais „Celtics” klubo lyderių laikomi Paulas Pierce‘as (2/11 dvitaškių, 0/3 tritaškių) bei Ray‘us Allenas (0/1 dvitaškių, 0/3 tritaškių).  Jie niekaip nesugebėjo išsivaduoti iš tvirtai suręstų varžovų gynybos gniaužtų ir kartu pelnė tik 4 taškus.

Antrasis serijos mačas vėl vyks Bostone ketvirtadienio naktį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų