REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuriamos partijos „Frontas” lyderis Algirdas Paleckis teigia, jog dabartinis skandalas Vilniaus miesto taryboje taps lakmuso popierėliu. Pastarasis esą turi parodyti, ar Rolando Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas“ (TT) yra solidi partija, ar tik vaizduoja kovojanti su politine korupcija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Algirdo Paleckio, su bet kuriais galimais koalicijos partneriais bus deramasi remiantis tradicinėmis kairiosiomis vertybėmis.

REKLAMA

Gegužės 24 d. turintis įvykti Fronto partijos suvažiavimas, pasak A. Paleckio, lems ideologines ir programines nuostatas bei orientyrus, pagal kuriuos būsią pasirenkami koalicijos partneriai.

A.Paleckis pripažino pastebėjęs kai kurių negatyvių procesų Vilniaus miesto savivaldybėje – kartais atrodė, jog tęsiama buvusios miesto tarybos „abonentinė“ praktika.

Visgi A. Paleckis nesigailėjo dėl politinio sprendimo sudaryti Vilniuje koaliciją su partija „Tvarka ir teisingumas“, kuris kainavo jam narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP). Jis taip pat pripažįsta, jog iš dalies teisūs yra kritikai, kurie aiškina, jog įmonė „Rubicon group“, su kuria siejamas didysis R. Pakso ir A. Paleckio oponentas Artūras Zuokas, ir toliau mieste turi milžinišką įtaką.

REKLAMA
REKLAMA

A.Paleckis pakartojo R. Pakso praeitą savaitę išsakytą nuomonę, jog problema esanti ne įmonė „Rubicon group“. „Tikslas nebuvo sunaikint „Rubikoną“. Tereikėjo padaryti, kad jis būtų lygiateisis kitoms įmonėms. Tai iš dalies pavyko, o iš dalies gal ir ne visai“, -sakė A. Paleckis.

Pasak A. Paleckio, kitaip nei R. Paksas, „Frontas“ net ir paskutiniuoju atveju nesusidėtų su socialdemokratais ir konservatoriais. Tai, anot A. Paleckio, ir esąs esminis skirtumas tarp TT ir „Fronto“.

Iš socialdemokratų partijos už koalicijos su TT Vilniaus mieste sudarymą, oponavimą projektui „Leo LT“, atvirą nepaklusnumą Algirdo Mykolo Brazausko, premjero Gedimino Kirkilo pozicijai, radikalius kairuoliškus pasisakymus pašalintas Algirdas Paleckis visgi nesišalino koalicijos su TT.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Paleckis sakė kovosiąs prieš oligarchiją ir ieškosiąs sąjungininkų, bet esąs dar principingesnis. „Kovosime, kaip ir kovojome, dėl ideologinio atsinaujinimo kairiajame flange. Su būsimais koalicijos partneriais aptarinėsime pirmiausia programas“, sakė A. Paleckis. „Norėčiau pavyzdžiu visiems parodyti ne Lietuvoje įprastą kelių puslapių susitarimą, o tarp vokiečių krikdemų ir socdemų sudarytą koalicijos sutartį, kurios apimtis virš 200 puslapių“, - teigė politikas.  Jis akcentavo, kad jo partija geriau liksianti „garbingoje opozicijoje“, nei dirbsianti su bet kuo, kad tik būtų valdžioje.



Rolandas Paksas: Algirdas Paleckis – geras vyras

REKLAMA

Buvęs ir nušalintas Lietuvis prezidentas  bei partijos TT lyderis R. Paksas portalui „Balsas.lt“ irgi sakė neatmetąs galimybės valdyti Lietuvos nė su viena partija, išskyrus konservatorius ir socdemus.

Pasak R. Pakso, būtent socialdemokratai ir konservatoriai esą padarę Lietuvai daugiausia blogo. R. Paksas nesiėmė teisti Viktoro Uspaskicho. „Kadangi gyvename teisminėje, o ne teisinėje valstybėje – reikia palaukti. Darbo partijos atžvilgiu vykdomos akcijos daug ką primena. Nenoriu kol kas nieko komentuoti, bet žinant mūsų sistemą, akivaizdu, kad „chebrokratija“ nepakęstų savarankiškų politikų. Jei paaiškės, kad juodoji buhalterija ten buvo – nuomonė bus viena, jei ne – kita, sakė R. Paksas.

REKLAMA

R. Paksas tikino nebijąs, jog A. Paleckio „Frontas“ atims balsus iš TT. „A. Paleckis yra geras ir drąsus vyras, o mūsų partija seniai kovoja su oligarchine sistema ir nebijo jokių radikalų etikečių“, - sakė R. Paksas.

"Vilmorus" duomenimis, "Tvarka ir teisingumas" balandį buvo populiariausia partija šalyje, bet jai simpatizuojančių palyginus su kovo mėnesiu sumažėjo nuo 17,3 iki 15,2 proc. rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų