REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją iki 4 pergalių sėkmingai pradėjo Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda kuri nugalėjo Kauno „Žalgirį“ rezultatu 76:73 (23:17, 14:16, 19:15, 18:25).

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynės tradiciškai prasidėjo atkakliai ir nervingai, o rezultatas buvo apylygis. Jau pirmosiomis minutėmis kauniečiai susidūrė su sunkiojo krašto puolėjo problemomis – Paulius Jankūnas surinko dvi pražangas, o Damiras Markota antrąją pražangą (techninę) gavo už ginčus su teisėjais. Pasinaudoję situacija po Mindaugo Lukauskio tritaškio su pražanga „Lietuvos rytas“ išsiveržė į priekį 13 taškų skirtumu – 17:4. Po dviejų minutės pertraukėlių lyderio vaidmens „Žalgirio“ gretose ėmėsi DeJuanas Collinsas, kuris pelnė 5 taškus ir kiek sušvelnino deficitą (9:17). Kėlinuko pabaigoje kauniečiai pamažu gerino žaidimą ir sėkmingiau kovoję gynyboje rezultatyviai užbaigdavo atakas bei po pirmojo kėlinuko atsilikinėjo 6 taškų skirtumu - 17:23.

REKLAMA

Antrajame kėlinuke kauniečiai tęsė spurtą ir po Marcuso Browno baudos metimų sumažino deficitą iki 2 taškų (21:23), bet M.Lukauskis pataikė trečiąjį savo tritaškį (26:21). Sužaidus tris minutes "Lietuvos rytas" jau turėjo 4 komandines pražangas, o P.Jankūno baudos metimai ir dvitaškis persvėrė rezultatą kauniečių naudai – 27:26. Aikštelėje įsivyravo chaotiškas žaidimas, o pirmaujanti ekipa ne sykį keitėsi. Paskutinėmis kėlinuko sekundėmis tritaškį pataikė ir vilniečių persvarą iki 4 taškų padidino Holiso Price‘o tritaškis – 37:33.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiąjį kėlinuką šeimininkai pradėjo 4 taškais be atsako (41:33), bet Jono Mačiulio tritaškis neleido vilniečiams įsibėgėti. Abi komandos daug klydo ir gana prastai atakavo krepšį. „Žalgiriui“ ir vėl pavyko sumažinti atsilikimą iki 2 taškų (43:45), bet Marijono Petravičiaus dvitaškis su pražanga ir vienas H.Price‘o baudos metimas grąžino „Lietuvos rytui“ svaresnį pranašumą – 49:43. Kauniečių deficitą sumažino D.Collinso tritaškis, bet M.Petravičius ir Matthew Nielsenas pelnė po dvitaškį su pražanga ir „Lietuvos rytas“ kėlinuką užbaigė pirmaudamas 56:48.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lemiamame kėlinuke tęsėsi įnirtinga kova. Sužaidus tris minutes D.Collinsą nesportiškai stabdė M.Nielsenas, o maksimaliai pasinaudoję situacija kauniečiai sumažino deficitą iki minimumo – 59:60. Tačiau vilniečiams dar vieną tritaškį įmetė M.Lukauskis, tačiau prarado du kamuolius iš eilės, o J.Mačiulis pataikė tritaškį ir išvedė „Žalgirį“ į priekį 64:63. Maža to, du tritaškius iš eilės pataikė M.Brownas ir likus žaisti 3 minutes kauniečiai pirmavo 70:63.

Vis dėlto „Lietuvos rytas“ nepalūžo – dvitaškį įmetė M.Petravičius, o aikštelėje pasirodęs M.Lukauski pridėjo tritaškį – 68:70. Likus kiek daugiau nei minutei Roberto Štelmaherio tritaškis išlygino rezultatą (71:71), o po „Žalgirio“ klaidos tritaškį įmetė H.Price'as ir likus žaisti 15 sekundžių „Lietuvos rytas“ išsiveržė į priekį 74:71. Likus žaisti 7 sekundes D.Collinsas sumatė baudos metimus, o 2 sekundes - M.Lukauskis (76:73).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų