REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausių britų kompanijų vadovai pagrasino šalies premjerui Gordonui Brownui ir finansų ministrui Alistairui Darlingui, kad išsikraustys iš šalies, jei bus priimtas įstatymas apmokestinti britų įmonių pajamas, gautas užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraštis „The Times“ sekmadienį rašo, kad perspėjimas buvo išsakytas prieš 10 dienų, kai įvyko korporacijų vadovų ir aukščiausio rango vyriausybės pareigūnų susitikimas.

REKLAMA

Tarp verslininkų, dalyvaujančių ultimatume, yra didžiausių D. Britanijos įmonių - banko HSBC, naftos kompanijų „British Petroleum“ ir „Shell“, telekomunikacinio operatoriaus „Vodafone“ ir kitų – vadovai.

Įstatymo projekte numatyta, kad bus apmokestinamos kompanijų veiklos užsienyje pajamos, tarp jų ir pajamos, gautos už intelektualią nuosavybę – vaistų patentus, dizainą ir prekės ženklus. Šitaip vyriausybė siekia padidinti apmokestinamą bazę. Mokesčių didinimas Britanijai būtinas dėl pastoviai didėjančio šalies biudžeto deficito.

Britanijos finansų ministerija įstatymo projektą sukūrė praėjusių metų pabaigoje ir nuo to laiko vyksta derybos su didžiojo verslo atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų