REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Permainos vyriausiojo trenerio poste gali brangiai atsirūgti Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubui. Teismas nutarė areštuoti beveik 2 mln.  litų klubo turto. Tokią sumą prisiteisti siekia buvęs Lietuvos komandos strategas Sharonas Druckeris.

REKLAMA
REKLAMA

„Teismas patenkino trenerio prašymą areštuoti turtą, nes ieškinio patenkinimo atveju gali nebūti vykdomas teismo sprendimas“, - pareiškė Sh.Druckeriui atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas.

REKLAMA

Sh.Druckeris iš buvusio klubo reikalauja priteisti kiek daugiau nei 1,7 mln. litų. Areštavus tokią sumą, „Lietuvos ryto“ klubas dabar negali parduoti tam tikro nekilnojamojo turto arba naudotis lėšomis, sudarančiomis reikalaujamą turtą.



Galimybės didelės


Izraelio strategas su „Lietuvos ryto“ komanda sudarė sutartį dėl 2006-2008 metų sezonų be galimybės ją nutraukti. Tačiau praėjus keliems mėnesiams Sh.Druckeris buvo priverstas išvykti. Negavęs kompensacijos už nutrauktą sutartį, Sh.Druckeris kreipėsi į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį teismas paskelbs sprendimą. Tačiau bet kokiu atveju nutartimi nepatenkintos pusės galės apskųsti sprendimą. „Manau, Sh.Druckerio tikimybės laimėti bylą yra didelės“, - svarstė treneriui atstovaujantis advokatas G.Černiauskas.

Anot jo, „Lietuvos ryto“ klubas yra profesionalus ir turintis patirties sudarant sutartis. „Agentas ir treneris pasiūlė sąlygas, kad sutartis negali būti nutraukiama, ir klubas su tuo sutiko, - sakė G.Černiauskas. - Klubas nutraukė sutartį, todėl pinigai turi būti išmokami. „Lietuvos ryto“ ekipa aiškina, jog Sh.Druckeris išvyko savo noru, tačiau visa tai grindžia tik žodiniais paaiškinimais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeši treneriai

G.Černiauskas neslėpė turintis rašytinių įrodymų, jog „Lietuvos ryto“ komanda iš pradžių susitarė su nauju strategu Zmagu Sagadinu ir tik tada atleido Sh.Druckerį. „Šios aplinkybės leidžia manyti, jog teismo sprendimas turėtų būti palankus Sh.Druckeriui“, - įsitikinęs advokatas.

Sh.Druckeris yra vienas iš šešių trenerių, vadovavusių „Lietuvos ryto“ ekipai nuo 2005 iki 2007 metų. Be jo, prie Vilniaus komandos vairo stovėjo serbas Vladė Djurovičius, slovėnas Tomas Mahoričius, kroatas Nevenas Spahija, slovėnas Z.Sagadinas ir iki šiol ekipai vadovaujantis serbas Aleksandras Trifunovičius.

REKLAMA

Prieš Sh.Druckerį atleistas T.Mahoričius taip pat grasina klubui teismo procesu, jei negaus kompensacijos.

Nepatenkintų daugiau

„Kartu su manimi atleisti buvo Titusas Ivory, Andre Emmettas, visi mano padėjėjai ir nė vienam negrąžintas nė doleris, - praėjusią savaitę „Respubliką“ tikino Sh.Druckeris. - Iš pradžių buvo žadama sumokėti pinigus, bet nieko negavome. Galite paklausti visų, net buvusio trenerio T.Mahoričiaus. Nė vienas negavo pinigų“.

G.Černiauskas teigė sulaukęs ir daugiau kreipimųsi siekiant susigrąžinti pinigus iš „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo. Anot advokato, teismo dokumentus jau parengė buvęs komandos žaidėjas Sandis Buškevicas, 2005-2006 metų sezone atstovavęs Lietuvos komandai, ir krepšininko agentė.



Šarūnas Mazalas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų