REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį buvo sulaikytas vilnietis V.G., į Policijos departamentą atnešęs kyšį Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) Nusikaltimų tyrimų Intelektinės nuosavybės apsaugos skyriaus pareigūnui.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamasis įkliuvo įteikęs pareigūnui 6 tūkst. litų. Tai buvo dalis iš 13 tūkst. litų atlygio, kurį siūlė V.G., būdamas įtariamasis kitoje baudžiamojoje byloje dėl neteisėto intelektinės nuosavybės objektų kopijų atgaminimo, laikymo, gabenimo ir platinimo komercijos tikslais.

REKLAMA

„Respublikos“ duomenimis, kyšį atnešęs V.G. - vienas nelegalaus „Coca Cola“ falsifikato gaminimo organizatorių.

Kaip skelbė „Respublika“, praėjusią savaitę LKPB kriminalistai nustatė, kad Radviliškyje veikianti vaisvandenių bendrovė „Rijada“ ir dar viena įmonė Kretingos rajone padirbinėjo „Coca Cola“ gėrimą. Teigiama, kad falsifikatas buvo gaminamas užsienio rinkai.

Pasak gerai informuoto šaltinio, legaliai veikiančios bendrovės, gaudavusios užsakymų, falsifikatus gamindavo po darbo, o kartais - net keliomis pamainomis.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytasis V.G., tikėdamasis papirkti bylą tiriantį pareigūną, siekė pakreipti baudžiamosios bylos tyrimą sau naudinga linkme ir susigrąžinti areštuotą vaisvandenių gamybos įrangą.

Tyrimas sudomino ir „Coca Cola“ kompanijos atstovus. Aiškintis falsifikavimo mastų kompanija į Lietuvą iš JAV atsiuntė savo atstovus.



Paulius Janiūnas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų