REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos profesinių sąjungų atstovai ketvirtadienį sostinės Nepriklausomybės aikštėje surengė Darbo šventę ir mitingą, kuriame valdžios atstovams išsakė pasiūlymus bei reikalavimus, kaip mažinti socialinę atskirtį Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Mitinge, į kurį susirinko maždaug 300 žmonių, buvo matyti ir juoda anarchistų vėliava, taip pat atėjo kairiosios pakraipos politiką palaikantis jaunimas.

REKLAMA

Į mažą incidentą su policija įsivėlė Vilniaus miesto tarybos narys, buvęs socialdemokratas Algirdas Paleckis. Pareigūnams panorus patikrinti aplink jį stovinčių žmonių asmens dokumentus, politikas įtikinėjo, kad to daryti nereikia ir visi norintys turi teisę dalyvauti renginyje.

Mitinge profsąjungų atstovai Seimo ir Vyriausybės reikalavo stabdyti prekių ir paslaugų kainų didinimą, įvesti progresinius mokesčius, stabdyti didžiųjų prekybos centrų tinklų „savivaliavimą“, neleisti darbdaviams įtraukti į gamybos sąnaudas nepagrįstų išlaidų, taip dirbtinai sumažinant pelną ir mokėjimus į šalies biudžetą, mažinti valstybės valdymo išlaidas, taip pat nustatyti realią skurdo ribą ir imtis veiksmų jį mažinant.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 1-oji Lietuvoje yra minima Tarptautinė darbo diena.

Profesinės sąjungos „Solidarumas“ atsakingoji sekretorė Jovita Meškauskienė prieš tikėjosi, kad mitinge dalyvaus apie 1 tūkst. žmonių.

Pasak J.Meškauskienės, šiuo metu įvairioms profesinėms sąjungoms Lietuvoje priklauso nuo 12 iki 15 proc. dirbančiųjų.



A. Paleckis (News Bdigepix nuotr.)




News Bridgepix nuotr.




News Bridgepix nuotr.


Daugiau:


Gegužės 1-oji pasaulyje










REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų