REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Informacinė kampanija ,,Pastebėk gerą policininką" per pirmąsias savaites vien internetu sulaukė per 100 gyventojų papasakotų istorijų apie gerus policininkų darbus.

REKLAMA
REKLAMA

,,Šalies gyventojai nustebę: pasirodo - yra gerų policininkų. Pirmieji pasakojimai apie gerus policijos pareigūnų darbus rodo būtent tokią visuomenės reakciją. Regis, smulkmenos - sutramdyti automobiliu lakstantys paaugliai, įspėjimas dėl neprisegto saugo diržo, pakeistas automobilio ratas, grąžintas pavogtas daiktas, apgintas vaikas", - sako vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila.

REKLAMA

Jo teigimu, susidūrę su pagalbon atskubėjusiu pareigūnu žmonės pasijuto saugesni. Per keturias savaites atsirado kelios dešimtys žmonių, kurie policijos pareigūno vardą ištarė su pagarba ir dėkingumu.

,,Pasitikinčių policija padaugėjo. Pareigūnai pasijuto oresni. Toks ir yra šios akcijos tikslas," - sako ministras.

Kunigas Ričardas Doveika dėkoja visiems, kurie atranda ir pastebi gerą policininką.

Jis dėkoja už drąsą padėkoti tam, kuris tampa artimu, kai patenkama į bėdą. Dvasininkas taip pat nuoširdžiai dėkoja kiekvienam policijos pareigūnui už sąžiningai atliktą savo tarnystę, už drąsą būti šalia žmogaus, už gebėjimą įsiklausyti į kitą žmogų ir jį apginti.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak kunigo, perskaitytose istorijose atsispindi šio sumanymo sėkmė ir būtinumas.

,,Su dideliu džiaugsmu skaičiau visas istorijas. Vienos iš jų - paprastos ir buitinės, kitos - su dideliais iššūkiais ir paženklintos drąsa, psichologinėmis įžvalgomis, aiškiu ir tiksliu situacijos pajautimu, įvertinimu ir tinkama reakcija. Manau, kad ši akcija - puiki proga atsigauti policijos pareigūnui, sutvirtinti savo apsisprendimą būti visuomenėje saugumo, tvarkos, ramybės ženklu ir garantu. Tokiu būdu formuojasi, skleidžiasi ir regima tampa pagarba bei dėkingumas, kuris yra kertinis pamatas tolimesnei veiklai ir tarnystei", - sakė kunigas R.Doveika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamento duomenimis, akcijos metu padaugėjo žmonių, kurie kreipiasi į policijos komisariatus norėdami užrašyti savo padėkas. Tokios padėkos jau skelbiamos akcijos www.pastebek.lt tinklapyje ir teritorinių policijos padalinių interneto svetainėse.

,,Džiugu, kad Lietuvos žmonės suprato šios akcijos prasmę ir ji taip greitai įgavo pagreitį. Su kiekviena diena gauname vis daugiau pranešimų apie gerus pareigūnų darbus, kas tik dar karta įrodo, kad šalyje yra labai daug sąžiningų ir dorų policininkų. Mums labai svarbus žmonių palaikymas, nes tik bendras supratimas gali atnešti visų laukiamų rezultatų", - teigia akcijos globėjas policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

REKLAMA

Pasak akcijos organizatorių, tinklapyje www.pastebek.lt yra skelbiamos visos gyventojų papasakotos ir užrašytos istorijos. Šios istorijos ir padėkos akcijos organizatorius pasiekia iš įvairiausių Lietuvos kampelių: Elektrėnų, Švenčionių, Plungės, Panevėžio, Klaipėdos, Utenos, Vilniaus, Kauno, Kelmės, Šilutės, Rokiškio, Telšių, Pasvalio, Biržų ir kt.

,,Paskaitęs žmonių atsiųstas istorijas apie gerus policininkus galiu teigti, kad ši akcija - svarbus žingsnis policijos priartėjimo visuomenės, bendruomenės, seniūnijos link", - sako akcijos globėjas Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Algis Strelčiūnas.

REKLAMA

Jis pastebi, kad žmonės nori matyti policininkus gatvėse, patruliuojančius, bendraujančius, o ne tik baudžiančius.

,,Kai policininkai priartės prie visuomenės, visuomenė ims jais pasitikėti", - sako A.Strelčiūnas.

Kiekviena savaitę viena iš gyventojų atsiųstų istorijų yra aprašoma plačiau. Jas galima rasti internete: http://www.pastebek.lt/lt/savaites_istorija/id/3214;

http://www.pastebek.lt/lt/savaites_istorija/id/3301;

http://www.pastebek.lt/lt/savaites_istorija/id/3356.

Norinčius papasakoti apie pareigingus, geranoriškus, paslaugius pareigūnus, prašoma skambinti nemokamu telefono numeriu 8 800 50112 (galimybę nemokamai išsakyti savo nuomonę gyventojams suteikia bendrovė ,,Teo LT", ir Vidaus reikalų ministerija), taip pat galima rašyti laiškus adresu Vidaus reikalų ministerija, akcijai ,,Pastebėk gerą policininką", Šventaragio g.2, LT-01510 Vilnius,

Turintys kompiuterius gali rašyti elektroninius laiškus adresu [email protected], taip pat gali užpildyti anketos formą tinklapyje www.pastebek.lt .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų