REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LKL finale dešimtą kartą iš eilės finale tarpusavy žais Kauno „Žalgiris“ bei Vilniaus „Lietuvos rytas“.



Vėl blizgėjo D. Collinsas

LKL finale dešimtą kartą iš eilės finale tarpusavy žais Kauno „Žalgiris“ bei Vilniaus „Lietuvos rytas“.



Vėl blizgėjo D. Collinsas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiauliuose pasibaigė antrosios LKL pusfinalio rungtynės tarp vietos “Šiaulių” ir Kauno “Žalgirio”. Nepaisant to, jog dvikovos metu svečiai išbarstė 19 taškų pranašumą, “Žalgiris” šventė pergalę rezultatu 94:83 (30:24, 24:21, 20:24, 20:14) ir pateko į finalą, kur susitiks su Viniaus “Lietuvos rytu”. DeJuanas Collinsas, lemiamomis akimirkomis tempęs komandą į priekį, dar kartą patvirtino faktą, kad Šiauliai jam neša sėkmę.

REKLAMA

Rungtynes geriau pradėjo šeimininkai, kurie buvo taiklesni ir pirmavo beveik pusę kėlinuko. “Žalgiris” iš pradžių išlygino rezultatą, o paskui pamažu perėmė iniciatyvą. Ketvirčio pabaigoje kauniečiams pavyko triskart sėkmingai užbaigti savo atakas, kurių dėką jie pirmavo 30:24.

Antrąjį kėlinuką kur kas energingiau pradėjo jau LKL čempionai, kurie netrukus įgijo dviženklį pranašumą, o kėlinukui įpusėjus jį padidino iki 19 taškų 45:26. Šiauliečiai laimėjo atkarpą 7:0 ir kiek sumažino deficitą, o kiek vėliau, įsižaidęs Saulius Kuzminskas, pelnė dar keturis taškus iš eilės – 41:52. Ketvirčiui besibaigiant šeimininkai sugebėjo pelnyti dar du taškus ir rungtynėms įpusėjus komandas skyrė 9 taškai – 45:54.

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos aikštelėje vyko lygi kova – kauniečiams nepavyko padidinti pranašumo, o “Šiaulių” ekipoje įsižaidė Marius Prekevičius rr Mantas Ruikis. Pastarasis kėlinuko pabaigoje tolimu metimu sumažino skirtumą iki 6 taškų, Vaidas Pauliukėnas šeimininkus priartino iki vieno metimo atstumo, o ketvirtį dėjimu iš viršaus užbaigė Damiras Markota – 74:69. Pirmoje pusėje įspūdingai rungtyniavęs S.Kuzminskas dėl keturių pražangų visą kėlinuką sėdėjo ant suolo, tuo tarpu kiti jo komandos draugai prasižengė vos 8 kartus (“Žalgiris” per tris kėlinukus surinko 24 pražangas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtame kėlinuke “Žalgiris” iškart padidino pranašumą iki 9 taškų (81:72), tačiau vėliau kauniečiams teko mokėti už agresyvią gynybą – ketvirtąsias pražangas užsidirbo Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis ir Marcusas Brownas, o Eurelijus Žukauskas keturis kartus taisykles pažeidė dar trečiame kėlinuke. Po S.Kuzminsko ir Gedimino Maceinos metimų “Šiauliai” vėl priartėjo – 78:81. D.Markota pelnė svarbų tritaškį, E.Žukauskas pelnė pirmuosius taškus ir “Žalgiris” atitrūko – 86:78. Rungtynių pabaigą žalgiriečiai sužaidė užtikrintai ir šventė pergalę rezultatu 94:83.

REKLAMA

„Žalgiris“: D.Collinsas 19 (6 rez. perd.), D.Markota 18, M.Brownas 14, G.Jurakas 11, J.Mačiulis 10, P.Jankūnas 8 (7 atk. kam.), D.Šalenga 6, M.Popovičius 6, E.Žukauskas 2.

„Šiauliai“: S.Kuzminskas 21 (11 atk. kam.), M.Ruikis 17, V.Praškevičius 11.

Vilniečiai vargo neturėjo

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai neturėjo didesnio vargo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje. Antrose serijos rungtynėse svečiuose vilniečiai rezultatu 115:85 (19:23, 28:17, 32:21, 36:24) nugalėjo „Alytaus“ ekipą ir pateko į finalą.

REKLAMA

Primename, jog pirmąsias rungtynes sostinėje „Lietuvos rytas“ laimėjo 116:62.

Pirmąjį kėlinuką „Lietuvos ryto“ krepšininkai pradėjo atsipalaidavę ir nenusiteikę, tuo tarpu klaidomis pasinaudoję šeimininkai išsiveržė į priekį ir turėjo kelių taškų persvarą. Nors vilniečiams kelis sykius persverti rezultatą savo naudai, patikimas „Alytaus“ lyderių žaidimas leido šeimininkams pirmauti po pirmojo kėlinuko 23:19.

Antrojo kėlinuke pradžioje tęsėsi apylygė kova, tačiau „Lietuvos ryto“ priekinės linijos žaidėjai spuratvo 6:0, o gynėjai pridėjo dar 4 taškus iš eilės ir vilniečiai išsiveržė į priekį 9 taškų skirtumu 47:38. Po dviejų kėlinukų „Lietuvos rytas“ pirmavo 47:40.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos Nerijus Varnelis pataikė tritaškį ir sumažino šeimininkų atsilikimą iki 4 taškų (43:40), bet netrukus intrigos neliko. „Lietuvos rytas“ bombardavo alytiškių krepšį metimais iš įvairių pozicijų ir sužaidus kiek daugiau nei 5 minutes „Lietuvos rytas“ turėjo triuškinantį 21 taško pranašumą (72:51). Po trečiojo ketvirčio vilniečiai buvo priekyje 79:61.

Paskutiniame kėlinuke alytiškiai neleido „Lietuvos rytui“ įsibėgėti, tačiau skirtumo sumažinti nepavyko. Svečiai iš sostinės tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose, o kėlinuko pabaigoje pataikė keletą tolimų metimų ir padidino persvarą iki 31 taško (108:77). „Lietuvos rytas“ laimėjo susitikimą rezultatu .

REKLAMA

„Alytus“: M.Janišius 20 (6 atk.kam., 4 kld.), Ž.Urbonas 17, N.Varnelis 14, S.Kazevičius 13 (6 atk.kam.), R.Adomavičius 9, A.Aleksandrovas 8.

„Lietuvos rytas“: M.Lukauskis 20 (9 atk.kam.), M.Gecevičius 17 (5 rez.perd.), A.Šležas 15 (tritaškiai 0/5), M.Petravičius 12 (9 atk.kam.), A.Jomantas 11, M.Anisimovas 10, K.Bajramovičius 9, J.Jordanas 7 (5 rez.perd.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų