REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija mano, kad įvykdė Vakarų reikalavimus paleisti visus politinius kalinius, nors kalėjime lieka kandidatas į prezidentus Aleksandras Kozulinas, nuteistas pusšeštų metų kalėti už masinių protesto akcijų organizavimą 2006 metais.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes priėmėme sprendimą, kad politinių kalinių temą išnagrinėta. Penki yra laisvėje, vienas atsisakė. Kokių (gali būti) pretenzijų valdžiai?", - sakė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, skaitydamas metinį pranešimą parlamentui antradienį.

REKLAMA

Mėgindamas normalizuoti santykius su Vakarais Minskas pirma laiko paleido daugumą opozicijos aktyvistų, išskyrus A. Kozuliną, kuris atsisakė pasiūlytos sąlygos išeiti į laisvę ir pusei metų išvykti iš šalies.

Vakarai primygtinai reikalauja paleisti į laisvę A. Kozuliną, taip pat nuteistus praėjusią savaitę 1,5 ir 2,5 metų kalėti du opozicijos aktyvistus, tuo tarpu, A.Lukašenkos nuomone, klausimas dėl politinių kalinių "išnagrinėtas".

Minskas prie griežtų nuosprendžių opozicijos aktyvistams praktikos vėl sugrįžo tuo metu, kai nesibaigia diplomatinis konfliktas su JAV. Vašingtonas kovą įvedė sankcijas bendrovei "Belneftechim", o Minskas pasiekė, kad iš šalies išvyktų Amerikos ambasadorė ir du kartus būtų sumažintas ambasados personalo skaičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų