REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcijos Vilniaus miesto taryboje vadovas Arūnas Štaras portalui „Balsas.lt” antradienį sakė, jog naują koaliciją mieste suformuoti esą galima, tačiau tam reikia, jog apsispręstų konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Štaras sakė, jog konservatoriams derėtų nesamprotauti apie priešlaikinius rinkimus ar net tiesioginį valdymą, o imtis organizuoti interpeliaciją esamai valdžiai, telkti liberalcentristus ir socdemus ar kitų smulkių frakcijų narius. A. Štaras taip pat abejojo ar socialdemokratas Romas Adomavičius, keičiantis valdžiai, būtinai turėtų tapti meru. „Viskas priklauso nuo to, aplink ką formuosis miesto koalicija. Jei tai tikrai bus konservatoriai ir dar kelios frakcijos, kurios visos yra dešiniosios, tai atiduoti mero portfelį socdemui būtų nelogiška”, - sakė A. Štaras.

REKLAMA

Kritikuodamas konservatorių neryžtingumą jis skeptiškai atsiliepė apie mėginimus surengti pirmalaikius rinkimus, nes patys konservatoriai esą pripažįsta, jog tam nėra teisinio pagrindo. Liberalas taip pat sakė tikįs, jog apie tiesioginį sostinės valdymą Tėvynės sąjungos atstovai kalbą nerimtai.

Jis taip pat neatmetė galimybių, jog konservatorių nenorintys prie valdžios sostinėje įleisti socialdemokratų vadai galį greičiau priversti savo kolegas susitarti su Rolandu Paksu. Netiesiogiai tai esą patvirtinąs socdemų gudravimas. „Jie elgiasi lyg ir logiškai, nes koaliciją sudarė skyrius, prezidiumas tegali priimti sprendimą tik sustabdyti susitarimo vykdymą. Tačiau yra galimybė, kad tarybos jie tiesiog ilgokai nešauks, derėsis ir temps laiką”, - svarstė A. Štaras.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Vilniaus meras Juozas Imbrasas, stengdamasis išsaugoti valdžią Vilniuje, savo kėdės teigia neatiduosiąs. Pasak mero, antradienį įvykusiame socialdemokratų, „tvarkiečių“ bei Lenkų rinkimų akcijos susitikime toks reikalavimas, kad J. Imbrasas atsistatydintų, garsiai nebuvo ištartas.

Socialdemokratų frakcijos vadovas R. Adomavičius antradienį merui ž įteikė vakarykštį savo partijos prezidiumo nutarimą, kuriuo socdemai sustabdo narystę dabartinėje valdančiojoje koalicijoje Vilniuje.

Konservatirus Jurgis Razma portalui „Balsas.lt” sakė neabejojąs, jog socdemai padarys viską, kad tik neleistų jų į valdžią. „Niekas ten nuo mūsų perdaug nepriklauso. Tiesioginio valdymo galimybę svarstome, nors ir suprantame, kad sunku įrodyti Konstitucijos pažeidimus, įvykdyti visus reikalavimus”, - aiškino J. Razma. Jis taip pat pastebėjo, kad geriau būtų linkęs perduoti laikinai valdyti miestą dabartinei vyriausybei, nes laikotarpis iki naujų, tokiais atvejais skelbiamų, rinkimų būtų neilgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) antradienį buvo iškviestas Rolandas paksas, kuris, kaip manoma, turės atsakyti į klausimus susijusius su miesto tarybos nario papirkimo skandalu. Įtariama, kad opozicinės „Tėvynės sąjungos" frakcijos nariui Vidui Urbonavičiui buvo siūlomas kyšis už tai, kad šis pereitų į Nepriklausomą frakciją ir prisijungtų prie valdančiųjų.

Kad derybos apskritai vyko R,. Paksas neneigia, tačiau sako nieko nežinojęs apie mėginimus papirkti.










Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narį Evaldą Lementauską bei tarybos narį Gintarą Kazaką pareigūnai sulaikė praėjusią savaitę. Neoficialių šaltinių teigimu, pareigūnai galėjo pritaikyti nusikalstamos veikos imitavimo modelį. Pas E. Lementauską, kaip skebia neoficialiais šaltiniais besiremianti žiniasklaida, rasta 250 000 litų.

REKLAMA

Viename epizode figūruoja ir A.Butkevičiau, bet jo prokuratūra neprašo suimti. Šiam miesto tarybos nariui skirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti be pareigūnų žinios.

Savo partinėse pareigose įtariamieji asmenys susispendavo ir partijos „Tvarka ir teisingumas”prezidiumas tam vakar pritarė.

Atsakydamas į partijos „tvarkiečių“ prezidiumo  sprendimą suspenduoti jo, E. Lementausko ir G. Kazako narystę partijoje, A. Butkevičius pasitraukė iš „tvarkiečių“ frakcijos sostinės taryboje. Frakcijos seniūnu išrinktas Gediminas Rudžionis.

Partijos lyderis Rolandas Paksas teigė kol kas apie tokį buvusio bendrapartiečio sprendimą nesąs informuotas.

REKLAMA

Partijos prezidiumas pirmadienį taip pat įpareigojo Vilniaus merą Juozą Imbrasą išsaugoti valdžią Vilniaus mieste.

„Tvarkiečiai“ taip pat pritarė ir šiuo metu suimto E. Lementausko atsistatydinimui iš Vilniaus vicemero posto.

Paklaustas, kaip, jo nuomone, įvykiai Vilniaus savivaldybėje paveiks jo partijos reitingus, R. Paksas atsakė trumpai: „protingi žmonės palauks teismo sprendimo, jo lauksim ir mes“.










REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų