REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kino centre „Skalvija“ Vilniuje šią savaitę žiūrovams pristatomos dvi lietuviško kino naujienos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo penktadienio kino centre pradedamas rodyti naujas režisierės Kristinos Buožytės pilnametražis vaidybinis filmas „Kolekcionierė“. Juosta pasakoja apie privačioje klinikoje dirbančią jauną logopedę, kuri po savo tėvo mirties praranda sugebėjimą patirti emocijas.

REKLAMA

„Tačiau vieną dieną visiškai atsitiktinai pamačiusi save mėgėjiškai nufilmuotoje video medžiagoje, moteris atranda, kad galbūt dar ne viskas prarasta - emocijos gali grįžti. Jai tereikia dirbtinai sukurti situaciją, kuri sukels tam tikras emocijas ir ją nufilmuoti. Herojė turi surinkti įvairių emocijų „kolekciją“. Prasideda neįtikėtinas eksperimentas“, – teigiama filmo aprašyme.

Filme vaidina Gabija Ryškuvienė, Marius Jampolskis, Valda Bičkutė, Darius Gumauskas, Darius Petkevičius, Valerijus Jevsejevas. Iš viso filmą, kurio biudžetas nesiekia 50 tūkst. litų, kūrė 70-ies žmonių komanda.

REKLAMA
REKLAMA

„Kolekcionierė“ – pirmasis režisierės K.Buožytės pilnametražis filmas. K.Buožytė baigė Kino ir televizijos režisūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, patirties įgijo kurdama trumpametražius filmus, muzikinius video, o taip pat dirbdama asistente ar montažo režisiere kitų lietuvių bei užsienio autorių filmuose.

Pirmieji naują lietuvišką vaidybinį filmą galėjo įvertinti festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovai, vėliau filmas bus rodomas Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje.

Ketvirtadienį į „Skalviją“ atkeliauja dar viena lietuviška naujiena – filmas „Brėkštant“. Iš keturių novelių – Igno Miškinio „Inga“, Donato Vaišnoro „Žalios akys“, Mariaus Kunigėno „Bent niekada“ ir Manto Verbiejaus „Tik tu ir aš“ – sudėliotoje juostoje režisieriai savaip interpretuoja šiuolaikinio miesto gyvenimą.

„Istorijų veikėjai visose novelėse – Vyras ir Moteris. Novelių veiksmas rutuliojasi tarp keturių ir šešių valandų ryto – kai baigiasi vakar ir prasideda rytoj, kai neaišku – pabaiga tai ar nauja pradžia“, – teigiama filmo aprašyme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų