REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorių lyderis, parlamentaras Andrius Kubilius teigia nesibaiminantis Artūro Valinsko kuriamos partijos ir netgi siūlo burti „čempionų“ ar „sėdėjusiųjų“ partijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, kodėl visi taip susirūpinę ir rimtai svarsto A.Valinsko „šoumenų“ Prisikėlimo partijos atsiradimą. Jeigu nori - tegul kuria. Nematau nieko bloga. A.Valinskas, kaip baigęs teisės mokslus, galės būti teisingumo ministru, Jogaila Morkūnas - užsienio reikalų ministru. Vardas suteikia galimybes įtvirtinti strateginės partnerystės su Lenkija reikalus, o tuo pačiu ir Jogailos vardas lietuvių sąmonėje būtų išvaduotas nuo prasto istorinio turinio“, - pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo A.Kubilius.

REKLAMA

Pažymėjęs, kad partijų, kurias vienija ne kokios nors idėjos, o vien tik žymūs vardai, galėtų būti ir daugiau, A.Kubilius ragino žymesnius sportininkus pagalvoti, ar nebūtų verta kurti „čempionų“ partijos.

„Įsivaizduokime, po sėkmingos Pekino olimpiados, „čempionų“ partijos kandidatų į Seimą sąrašas, kuriame yra visa krepšinio komanda, Virgilijus Alekna, Daina Gudzinevičiūtė, penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis ir sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas. O dar gal ir dviratininkės. Kas galėtų už juos nebalsuoti?“, - ironizavo A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat užsiminė, kad galėtų būti sukurta „Sėdėjusių ir sėdinčių“ partija, kurios priešaky būtų Henrikas Daktaras su Gintaras Petriku, o iš paskos „rikiuotųsi ir dabartinės Vilniaus valdžios ir Trakų savivaldybių bei Kauno apskrities herojai“.

H.Daktaras anksčiau buvo vadinamas Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu, o G.Petrikas yra teismas už milijonus litų, surinktų iš Lietuvos gyventojų, iššvaistymą.

Toliau ironizuodamas parlamentaras teigė „rimtai svarstantis“ apie „fizikų“ partijos įkūrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įsivaizduokite sąrašą: Kubilius, Razma, Abišala, Malakauskas, Vaigauskas, Sakalas, Poderys. O dar biofizikai - Saudargas, Šerkšnys, Vareikis, Jarmolenka. Aš jau nekalbu apie fizikus, kurie dar nepasuko į politiką. „Fizikų“ partija būtų stipriausia partija Lietuvoje, ko gero, stipresnė ir už Šoumenų prisikėlimo partiją . Vienintelė problema su „fizikų“ partija, kad stojančiųjų į partiją fizikos žinios būtų tikrinamos“, - kalbėjo A.Kubilius.

Jo nuomone, Lietuva, kurdama „drąsios šalies“ įvaizdį, galėtų drąsiai atsisakyti ideologinės politikos liekanų, nes „21 amžiuje tai jau tampa visiška atgyvena“.

REKLAMA

„Televizijos ekranai vaidina žymiai svarbesnį vaidmenį žmonių gyvenime nei kokios nors konservatizmo ar liberalizmo idėjos. Lietuva galėtų būti pirmoji šalis pasaulyje, kuri drąsiai atsisakytų 19 ir 20 amžių atgyvenos - idėjų politikos. Pirmąjį žingsnį ir daro A.Valinskas. Reikia jį padrąsinti, o ne kritikuoti“, - baigė A.Kubilius.

Planuojama, kad televizijos laidų prodiuserio Arūno Valinsko su draugais kuriamos Prisikėlimo partijos steigiamasis suvažiavimas vyks gegužės 18 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų