REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokinių kurtus trumpametražius filmus apie mokyklos gyvenimą Lietuvos žiūrovai pamatys jungtiniame filme „Mokykla be uniformos“. Nuo gegužės 9 d. filmas bus rodomas net 22 Lietuvos kino teatruose.

REKLAMA
REKLAMA

Giedrės Beinoriūtės režisuotas jungtinis „Mokykla be uniformos“ filmas – baigiamoji Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuoto ir kino režisieriaus Arūno Matelio globojamo projekto dalis.

REKLAMA

„Projekto „Mokykla be uniformos“ tikslas – atkreipti visuomenės, pačių vaikų dėmesį į tai, kas vyksta mokyklose ir mokyklos aplinkoje. Šiemet patys mokiniai kino kalba pasakojo, kas vyksta jų aplinkoje ir su kuo jie susiduria kiekvieną dieną“, – sako Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Alvydas Puodžiukas.

„Drąsiai galiu pasakyti, kad atėjo laikas Holivudui pajusti drebulį, nes iššūkį jam meta ir į didžiuosius ekranus išeina labai talentinga Lietuvos moksleivių karta, kuri sugebėjo sukurti puikius, netikėtus ir žiūrovų dėmesio vertus filmus. Vertus, kad pajustume šios kartos talento jėgą, ir kad pamatytume ko nematėme anksčiau – gyvenimą mokykloje jų pačių akimis, jų svajones, jų juokus, jų skaudulius ir džiaugsmus. Tai, kas įvyko per šį darbo pusmetį, unikalu net Europai – gimė 40 išskirtinių kino istorijų, deja, tik 10 – kaip jungtinis filmas – pasieks kino teatrus“, – teigia režisierius ir projekto globėjas A. Matelis.  

REKLAMA
REKLAMA

Kino profesionalai atrinko dešimt geriausių mokinių sukurtų filmų, kuriuos režisierė G. Beinoriūtė su kūrybine grupe sujungė į baigiamąjį projekto „Mokykla be uniformos“ filmą.

„Kurdami jungtinį filmą norėjome kuo mažiau kištis į pačių autorių kūrinius, tikslas buvo palikti juos autentiškus. Mokinių sukurtuose filmuose nagrinėjamos gana skirtingos temos: patyčių, emigracijos, pavydo, noro išsiskirti ir būti pastebėtam, negalią turinčių moksleivių integracija į bendraamžių tarpą“, – pasakoja jungtinio projekto „Mokykla be uniformos“  filmo režisierė G. Beinoriūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie baigiamojo projekto filmo kartu su režisiere G. Beinoriūte dirbo operatorius Vaidotas Digimas, animacinius elementus kūrė Gabrielė Baltrušaitytė, muziką – kompozitorė Indrė Stakvilė. Baigiamajame filme „Mokykla be uniformos“ žiūrovai išvys tai, kas šiandien vyksta mokykloje ir mokyklos aplinkoje, kokie yra mokinių tarpusavio santykiai, kokios problemos juos kamuoja, kas džiugina ir kas kelia mokiniams šypsenas.

Baigiamąjį kino filmą galės išvysti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės,  Mažeikių, Utenos, Kėdainių, Telšių, Visagino, Ukmergės, Šilutės, Varėnos, Radviliškio, Palangos, Druskininkų, Raseinių, Jurbarko, Zarasų ir Šilutės žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų