REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalai Lama sekmadienį perspėjo, kad derybos su Kinija bus beprasmės, jei Pekinas nėra rimtai nusiteikęs ieškoti Tibeto klausimo sprendimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ penktadienį paskelbė, kad kinų valdžios pareigūnai artimiausiomis dienomis susitiks ir derėsis su Tibeto lyderio pasiuntiniu.

REKLAMA

„Buvo šeši derybų ratai, bet nieko neįvyko, o šį kartą, jei Kinija yra rimtai (nusiteikusi), viskas gerai, bet jei ji nori pademonstruoti pasauliui, kad „mes kalbamės“, susitikti nėra prasmės“, - žurnalistams sakė Dalai Lamos atstovas Tenzinas Takla.

„Turime į viską atsižvelgti“, - pridūrė jis.

Toks perspėjimas buvo paskelbtas pasirodžius pranešimams, kad Tibeto dvasinio lyderio specialusis pasiuntinys Lodhi Gyari (Lodhis Gjaris), kuris nuo 2002 metų vadovavo rezultatų nedavusioms deryboms su Kinija, trečiadienį atvyks į Indiją.

REKLAMA
REKLAMA

T.Takla patvirtino, kad pasiuntinys L.Gyari ketina atvykti, bet sakė tik tai, kad jis atvyks į Šiaurės Indijoje esančią Dharamsalą konsultacijoms su čia įsikūrusia Tibeto vadovybe tremtyje.

72 metų Dalai Lamos, Nobelio premijos laureato, atstovas taip pat sakė, kad reikia skubiai atnaujinti kontaktus, nes kinai suintensyvino Tibete taikomas griežtas priemones.

„Tebevykstančios represijos Tibete buvo dar sustiprintos“, - telefonu iš Dharamsalos sakė T.Takla.

„Pajėgos supa vienuolynus, vyksta areštai“, - sakė jis apie priemones, kurias kinai taiko po kruvinų protestų prieš Pekino valdymą, prasidėjusių regiono sostinėje Lhasoje kovo 10 dieną.

„Jo Šventenybė mano, kad šioms problemoms išspręsti turime susitikti deryboms“, - pridūrė jis.

Pasak analitikų, Kinijos, kuri rugpjūtį rengia olimpines žaidynes, pasiūlymas yra atsakas į pasaulio spaudimą dėl politikos tame Himalajų regione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų