REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos verslininkas ir „Chelsea“ futbolo klubo savininkas Romanas Abramovičius turtingiausių Didžiosios Britanijos gyventojų sąraše užėmė antrąją vietą. Jo turtas vertinamas 11,7 mlrd. svarų sterlingų.

REKLAMA
REKLAMA

Penktoji vieta atiteko naujokui - Ališerui Usmanovui su 5,7 mlrd.

Kaip matyti iš laikraštyje „Sunday Times“ paskelbto sąrašo, nepaisant pasaulinės kreditų krizės, Didžiosios Britanijos turtuoliai ir toliau lobsta.

REKLAMA

Pirmasis tūkstantis šio sąrašo asmenų valdo iš viso beveik 413 mlrd. svarų sterlingų vertės turtą. Tai 53 mlrd. svarų daugiau palyginti su praėjusiais metais.

40 iš pirmųjų 75 pavardžių - užsienietiškos. Indijos plieno magnatas Lakshmi Mittalas (Lakšmis Mitalas) ketvirtą kartą paeiliui pripažintas pačiu turtingiausiu Didžiosios Britanijos žmogumi; jo turtas vertinamas 27,7 mlrd. svarų, dėl sparčiai didėjančios plieno paklausos pasaulyje jo turtas per metus išaugo 8 mlrd. svarų.

REKLAMA
REKLAMA

Įkandin jo einančio R.Abramovičiaus kapitalas per metus išaugo 900 mln. svarų nuo pernykštės 10,8 mlrd. svarų sumos.

Trečioje vietoje - Vestminsterio hercogas Geraldas Cavendishas Grosvenoras (Džeraldas Kavendišas Grosvenoras), didžiausias šalies žemvaldys. Jo turtas per metus nei padidėjo, nei sumažėjo ir siekia 7 mlrd. svarų.

Tiesa, pasak „Sunday Times“, kai kurie britų kilmės milijardieriai rimtai nukentėjo nuo finansinės krizės.

Pavyzdžiui, kompanijos „Virgin“ vadovas Richardas Bransonas (Ričardas Bransonas) „nuskurdo“ 400 mln. svarų ir dabar jam priklauso 2,7 mlrd. svarų vertės turtas. Šis turtuolis iš 11 vietos smuktelėjo į 20-ą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet į 1000 turtingiausiųjų sąrašą galima buvo patekti turint mažiausiai 80 mln. svarų, t.y. 10-čia mln. daugiau nei pernai. 762 žmonės iš šio sąrašo turtus susikrovė patys, o ne paveldėjo juos. Be to, padaugėjo turtingų užsieniečių, norinčių gyventi ir dirbti Londone ar jo apylinkėse.

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elžbieta II), turinti 320 mln. svarų, sąraše užima 264 vietą.

Tuo tarpu laikraštis „Independent on Sunday“ išspausdino 100 žmonių, kurie, jo nuomone, daro Didžiąją Britaniją geresnę, sarašą. Tarp šių žmonių yra ir interneto išradėjas Timas Berners-Lee (Timas Bernersas Ly) bei rašytoja Joanne Kathleen Rowling (Džoan Ketlin Rouling).

(1 svaras sterlingų - 4,29 lito)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų