REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kabulas yra įsitikinęs, jog Vokietijos užsienio žvalgybos tarnyba galėjo šnipinėti keletą Afganistano ministrų, šeštadienį pranešė vienas Vokietijos laikraštis.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau pasirodė pranešimų, jog ši tarnyba neteisėtai skaitė ekonomikos ministro Mohammado Amino Farhango (Mohamedo Amino Farhango)elektroninius laiškus.

REKLAMA

Be to, kad buvo sekamas susirašinėjimas tarp ministro ir Vokietijos savaitraščio „Der Spiegel“ žurnalistės, Afganistano vyriausybė mano, kad Vokietijos federalinė žvalgybos tarnyba (BND) taip pat klausėsi M.A.Farhango pokalbių telefonu ir galėjo šnipinėti jo kolegas, rašo regioninis laikraštis „Mitteldeutsche Zeitung“.

Pasak laikraščio, tai, kad pustuzinis afganų ministrų kalba vokiškai, galėjo „palengvinti BND darbą“.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį „Der Spiegel“ pranešė, kad M.A.Farhangas ir viena savaitraščio darbuotojų buvo pagrindinis šnipinėjimo operacijos tikslas.

Šis incidentas sukėlė M.A.Farhango pyktį, o BND ir jos vadovas Ernstas Urlau sulaukė griežtos kritikos iš Vokietijos parlamentinės komisijos už tai, kad menkina pasitikėjimą šia tarnyba.

E.Urlau atsiprašė „Der Spiegel“ žurnalistės Susanne Koelbl (Siuzanės Kėlbl), kurios elektroninius laiškus BND agentai skaitė nuo 2006 metų birželio iki lapkričio.

Vokietijos vyriausybė penktadienį pranešė, kad Kabulas nepateikė oficialaus protesto, tačiau ji ketina imtis priemonių užglaistyti incidentą.

Tuo tarpu liko neaišku, kodėl BND nukreipė savo žvilgsnį į M.A.Farhangą, kuris turi Vokietijos pasą ir keletą metų gyveno Vokietijoje. „Der Spiegel“ tvirtina, kad pastaraisiais metais jis buvo slaptas informacijos šaltinis rengiant kai kuriuos straipsnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų