REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar dyzelinio kuro kaina prie 4 litų už litrą priartėjo ir „Lukoil“ degalinių tinkle. Tačiau manoma, kad savaitgalio dienomis dyzelinas pigs.

REKLAMA
REKLAMA

„Konkurencija daro savo“, - tokiais žodžiais „Respublikai“ padėtį rinkoje apibūdino UAB „Lietuva Statoil“ Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas. Anot jo, dyzelinas kituose tinkluose savaitgalį veikiausiai neperžengs 4 Lt/l ribos, bet jau pirmadienį kainos vėl kils.

REKLAMA

Atpigs dviem dienoms

S.Mačiuko teigimu, simbolinė 4 litų kaina - sunkus psichologinis barjeras. Taigi konkurentai, neperžengę šios ribos, to nepadarys ir savaitgalį, kai pastebimas paklausos padidėjimas. „Statoil“ tinkle esą kainos savaitgalį bus sumažintos, galbūt net iki 4 Lt ribos.

„Gali būti, kad ir mes nuleisime kainą. Konkurencija daro savo - savaitgaliui kainų kelti niekas nenori. Pas mus, manau, kaina bus truputį didesnė nei 4 Lt/l arba lygiai 4 litai“, - svarstė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto po savaitgalio kainos vėl kils. S.Mačiuko teigimu, nėra jokių duomenų, leidžiančių manyti, kad kitą savaitę dyzelinas nebrangs.  „Keturių litų ribą kitą savaitę peržengs ir kiti tinklai, ne tik mes su „Orlen Lietuva“ tinklu“, - prognozavo S.Mačiukas.

Pritrūko poros centų

Vakar ryte „Lukoil“ degalinėse dar buvo galima įsipilti dyzelino už ne daugiau kaip 3,96 Lt/l, tačiau prireikė vos poros valandų, kad kaina šoktelėtų dar dviem centais - iki 3,98 Lt/l. Dyzelinas pabrango ir „Orlen Lietuva“ degalinėse. Dyzelinas su priedais „Verva“ „Orlen“ tinkle, kaip ir „Statoil“ degalinėse, jau perkopė keturių litų ribą. Tuo tarpu „Statoil“ tinkle, kuriame dyzelino kainos užvakar pirmąkart šalyje persirito per 4 Lt/l ribą, šios rūšies kuras vakar pabrango keturiais centais - jau iki 4,07 Lt/l.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Populiariausias A-95 markės benzinas kol kas laikosi gana stabiliai. Per parą jo kainos šalies degalinėse beveik nepakito.

Žadamas didmeninių kainų šuolis

Vis dėlto didmeninės kainos nieko gero nežada. „Mažeikių naftos“ Mažeikių terminale vakar pakilo visų rūšių degalų kainos.

Už 1000 litrų A-95 markės benzino vakar teko pakloti 3351,39 Lt - šimtine daugiau nei prieš dvi savaites. Didmeninė dyzelino kaina vakar siekė beveik 3,6 tūkst. litų už 1000 litrų. Per dieną naujus rekordus viršijantis kuras pabrango beveik 25 Lt/1000 l, o nuo mėnesio pradžios didmeninė kaina jau yra pakilusi beveik dviem šimtais litų.

REKLAMA

S.Mačiukas pripažįsta, kad po savaitgalio degalinėse kainos veikiausiai vėl šaus į viršų. Labiausiai „Statoil“ atstovas teigė bijantis, kad kuro kainos sumažins jo vartojimą, mat tai esą padarytų didelę žalą verslui.

„Mažmenininkams kainų kilimas - nieko gero. Mums reikia daugiau apyvartinių lėšų, reikia suteikti daugiau kreditų savo klientams ir t.t.  Pelno marža mums ne tik nedidėja, bet ir mažėja. Labai bijau, kad nepradėtų kristi vartojimas. Jeigu taip atsitiks, kris mūsų prekybos apyvarta, reikės galvoti apie maržos didinimą. Jeigu rinkoje krinta vartojimas, visi nori išgyventi, pradeda siūlyti visokias akcijas. Gal prasidėtų ir kainų karas tarp mažmenininkų“, - svarstė pašnekovas.

Šarūnas Černiauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų