REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Menų spaustuvės įgyvendinama programa „Atvira erdvė“ skatins jaunuosius kūrėjus meno kalba kalbėti apie toleranciją.

REKLAMA
REKLAMA

Iki gegužės 26 dienos įvairių sričių jaunieji menininkai galės teikti paraiškas konkursui scenos menų projektams tema „Tolerancija: aš nekenčiu“. „Atviros erdvės“ programa suteikia finansinę paramą, patalpas ir techninę bazę teatro, šokio ir įvairius menus jungiantiems scenos meno projektams, pranešė „Menų spaustuvė“.

REKLAMA

„Šiais metais akcentuojame tolerancijos temą, kuri šiandien mūsų visuomenėje yra siekiamybė, bet ne tik. Tolerancijoje glūdi ir pavojus: visi lyg pagal protokolą darosi itin mandagūs ir be jokios kritikos priima bet kokią frazę, saviraišką, toleruoja bet kokį kitoniškumą jo nesvarstydami ir iš esmės nesuvokdami. O drauge tai kvietimas jauniems menininkams patiems aiškiai suformuluoti sau, ką jie myli ir ko nekenčia“, – pranešime spaudai cituojamas Menų spaustuvės programų koordinatorius Vaidas Jauniškis.

REKLAMA
REKLAMA

Paramą gaunantys projektai paaiškės birželio viduryje. Viena iš privalomų konkurso dalyviams sąlygų – kūrybinės komandos branduolį turi sudaryti jaunieji menininkai. Pasirinkti projektai bus viešai pristatomi Menų spaustuvėje iki 2008 metų gruodžio mėnesio.

Jau penkti metai vykstančioje programoje kasmet dalyvauja kelios dešimtys individualių menininkų ir organizacijų, iš kurių Menų spaustuvės taryba atrenka keletą remtinų projektų.

Iš viso „Atviros erdvės“ programai per penkerius metus sukurtas 21 projektas. Po šios programos skėčiu Menų spaustuvėje prieglobstį rado dabar gerai žinomų jaunų kūrėjų Agniaus Jankevičiaus, Loros Juodkaitės, Dalios Jokubauskaitės, Gabrielės Labanauskaitės darbai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų