REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikų darželis ir daugiau nei šimto gyvenamųjų namų kvartalas Vilniaus rajone - tokius planus puoselėjo bendrovė "Avižienių projektai". Statybos jau turėjo prasidėti, bet įstrigo net neprasidėjusios. Tomas Beržinskas „Respublikoje“ rašo, kad vietoj to bendrovė priversta skaičiuoti kasdien didėjančius nuostolius („Balsas.lt“ apie tai jau rašė).

REKLAMA
REKLAMA

Pardavėjai dalijo pažadus

Prieš pusantrų metų "Avižienių projektai" sukirto rankomis su asociacija "Ekologinės statybos". Pasirašyta sutartis, statytojai Avižieniuose nusipirko kelis žemės sklypus.

REKLAMA

Pasak "Avižienių projektų" direktoriaus Artūro Žekonio, žemės ūkio paskirties sklypai įsigyti su viena esmine sąlyga: kad pardavėjai pasirūpins žemės paskirties pakeitimu. Parengs planą, projektą,

pasirūpins dokumentais, leidžiančiais statyti gyvenamuosius namus.

A.Žekonio žodžiais, pardavėjai įsipareigojo suskaidyti sklypus į 83 mažesnius, gauti statybos leidimus. Tuomet "Avižienių projektai" planavo imtis dešimčių milijonų litų vertės statybų. Turėjo išdygti gyvenamieji namai, vaikų darželis, atsirasti rekreacinės zonos ir visuomeninės paskirties objektai.

REKLAMA
REKLAMA

A.Žekonio teigimu, sutartyje juodu ant balto parašyta, kad asociacija dokumentus privalo parengti per metus. Priešingu atveju sklypus, už kuriuos "Avižienių projektai" sumokėjo daugiau nei 6 mln. litų, "Ekologinės statybos" įsipareigojo nupirkti už daugiau kaip 10 mln. litų.

Už jokio turto neturinčią asociaciją "Ekologinės statybos" laidavo nekilnojamojo turto bendrovė "Interpro investicija" ir Algis Dobrovolskas.

Nerado bendros kalbos

Po kelių mėnesių statytojai sako įsitikinę, kad "Ekologinės statybos" veikia pagal principą "ilgai laukęs dar palauk". Supratę, kad asociacija nieko nepadarė, laiku reikiamų dokumentų neparengs,

verslininkai nutraukė sutartį ir pareikalavo atpirkti sklypą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Žekonis teigė, kad į raginimus "Ekologinės statybos" atsakė tyla. Tuomet statytojai kreipėsi į "Interpro investicijas" ir Algį Dobrovolską. Jų reakcija buvo panaši.

"Avižienių projektams" liko tik kreiptis į teismą. Šią savaitę Vilniaus apygardos teismas jų prašymu nurodė nedelsiant areštuoti "Interpro investicijų" ir A.Dobrovolsko turtą už 10,57 mln. litų.

"Yra reali grėsmė, kad teismo sprendimo įvykdymas gali pasunkėti arba pasidaryti negalimas, jeigu nebus taikomos laikinosios apsaugos priemonės", - teigiama teisėjos Astos Radzevičienės nutartyje.

REKLAMA

"Vis dėlto vargu ar laiduotojų turtas padengs bent dalį susidariusių 11 mln. litų nuostolių, kurie didėja sulig kiekviena diena", - tvirtino A.Žekonis.

Bokštas pakeitė karalių

"Interpro investicijų" vadovai aiškinti savo veiksmų nelinkę. Raštuose "Avižienių projektams" jie tikina, kad dėl neįvykdytų sutarties sąlygų yra nekalti. Esą kalti valdininkai, laiku nepatvirtinę detaliojo plano.

"Dabar negaliu kalbėti", - paskambinus "Respublikai" pareiškė "Interpro investicijų" direktorius Rimgaudas Žaliauskas. Pažadėjo paskambinti per pusvalandį.

REKLAMA

Vėlesni veiksmai priminė šachmatų partiją. Jei tiksliau - rokiruotę. Karalius susikeitė vietomis su bokštu. Paskambino ne R.Žaliauskas, o "Interpro investicijų" akcininkas Vidas Jelinskas.

"Situacijos negali vertinti nei jie, nei mes. Situaciją vertins teismas. Mes tų dalykų negalime komentuoti. Aš tik galiu pasakyti, kad čia yra teisminė situacija, teisminis ginčas", - teigė jis.

Savo poziciją V.Jelinskas tvirtino galėsiąs pasakyti tada, kai turės "savo teismo nutartį". "Negalime sakyti savo pozicijos prieš eidami į teismą. Neprotinga būtų", - aiškino akcininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, jokia žala "Avižienių projektams" nepadaryta. "Kokia čia gali būti žala? Žemės mes juk neatėmėme. Kiek kainuoja negalėjimas statyti?" - stebėjosi jis. Ir paragino paskambinti "po kokių metų".

Paslaptingi žmonės

Kiti šioje istorijoje figūruojantys veikėjai - ne tik įdomūs, tačiau ir paslaptingi žmonės. Pavyzdžiui, kai "Respublika" pamėgino pasikalbėti su A.Dobrovolsku, jis tik numojo ranka. Esą nieko jums neaiškinsiu.

Istorijoje minima ir žinomos nekilnojamojo turto agentūros "InReal" darbuotojo Mindaugo Treigio pavardė. Jis bendrauti su "Respublika" taip pat nebuvo linkęs. Vyras teigė buvęs viso labo

tarpininkas.

REKLAMA

"InReal" direktorius Dmitrijus Čudakovas "Respubliką" patikino, jog faktą, kad verslininkų ginčo istorijoje minima ir M.Treigio pavardė, sužinojo tik iš žiniasklaidos. D.Čudakovo teigimu, "InReal"

netarpininkavo minėtoms įmonėms ir jokių sutarčių nėra sudariusi.

Agentūros vadovas sakė, jog bendrovė nekontroliuoja savo darbuotojų asmeninės veiklos po darbo. "M.Treigio elgesį svarstysime ir spręsime, ar tai neprieštarauja mūsų darbe taikomoms darbo etikos taisyklėms ir kokių veiksmų imtis šio darbuotojo atžvilgiu", - pažymėjo D.Čudakovas.

Daugiau:


Avižieniuose darželio ir naujo kvartalo nebus (video)

Areštuojamas UAB „Interpro Investicijos“ turtas už 11 milijonų litų (video)










REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų