REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likimo ironija: opozicijai visus metus nesėkmingai bandant paskandinti Vilniaus valdžios laivą, panašu, kad valdančioji dauguma žlugs dėl savo pačios veikėjų „pastangų“. Mažumos atstovai iš laimės tik trina rankas ir laukia demoralizuotos sostinės valdžios griūties.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas. Tai pabaiga“, - „Respublikai“ tvirtino vienas valdančiosios koalicijos atstovų, atsakydamas į klausimą apie sostinės valdžios ateities perspektyvas po vicemero Evaldo Lementausko ir savivaldybės tarybos nario Gintaro Kazako suėmimo.

REKLAMA

Tačiau sutrikęs ir kaip niekad nekalbus Vilniaus meras Juozas Imbrasas vakar bandė demonstruoti ramybę aiškindamas, kad valdžia dirba ir dar ilgai planuoja dirbti. „Situacija miesto savivaldybėje yra normali, stabili, darbas vyksta be jokių trukdžių, administracija dirba tvarkingai“, - ramino save J.Imbrasas.

Tuo tarpu aštuonioliktame Vilniaus savivaldybės dangoraižio aukšte, kur išdėstyti vicemerų kabinetai, vakar tvyrojo mirtina tyla. E.Lementauskas - už grotų, o pamainos atsistatydinusiems iš vicemero pareigų Arūnui Štarui ir Algirdui Paleckiui nesugebama išsirinkti jau kelis mėnesius.  Vietoj keturių pavaduotojų merui J.Imbrasui šiuo metu tenka tenkintis vienu - Arturu Liudkovskiu. Meras įsitikinęs: A.Liudkovskis neprapuls plušėdamas už keturis.

REKLAMA
REKLAMA

Valdančiosios daugumos partneriai socialdemokratai jau prakalbo apie galimybę palikti skęstantį valdžios laivą. Vilniaus socdemų vedlys Romas Adomavičius žada netrukus pradėti veikti šia linkme.

Kęstučiui Masiuliui, vienam sostinės konservatorių lyderių, vakar sunkiai sekėsi tramdyti džiaugsmą išgirdus apie nemalonumus valdančiųjų stovykloje. „Paprastai politikai nepražiopso tokių dovanų“, - ragino opozicijos atstovus imtis veiksmų K.Masiulis.

Politikas siūlė pagalvoti ir apie radikalesnius veiksmus: vietoj naujos koalicijos būrimo žaidimų galima paleisti sostinės savivaldybės tarybą ir skelbti pirmalaikius rinkimus.

Sergejus Tichomirovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų