REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po „Respublikos“ publikacijos apie nevaržomus nepilnamečių vizitus į soliariumus, už sveikatos apsaugą atsakingi klerkai suskubo pareikšti, kad jau artimiausiu metu dirbtinės saulės spinduliai nepilnamečiams taps neprieinami.

REKLAMA
REKLAMA

„Respublika“ užvakar rašė, kaip kelioms dvylikametėms mergaitėms pavyko apsilankyti keliuose Vilniaus soliariumuose, nors Lietuvos soliariumų asociacijos prezidentas Aleksandras Saveikis tvirtino, kad nepilnamečiai čia neįleidžiami. Dėl soliariumuose nuolatos svylančių vaikų triukšmą pradėjo kelti ir pedagogai.

REKLAMA

Pirmasis į „Respublikos“ publikaciją sureagavo Seimo Sveikatos apsaugos komiteto pirmininkas Antanas Matulas. Parlamentaras teigia jau susisiekęs su Sveikatos apsaugos ministerija. Gavęs informaciją iš ministerijos, Seimo narys žada jau artimiausiame komiteto posėdyje imtis veiksmų, užkertančių nepilnamečiams kelią į soliariumus.

Valstybės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausioji specialistė Veslava Golnis „Respublikai“ vakar tvirtino, kad šiuo metu galiojanti higienos norma yra rekomendacinio pobūdžio, tad soliariumų savininkai neįpareigoti nepilnamečiams drausti degintis.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistė patvirtino, kad iki šių metų pabaigos turi būti priimta nauja higienos norma, pagal kurią nepilnamečiai negalės degintis soliariumuose. Taip pat bus numatyti griežtesni kontrolės ir baudų mechanizmai.

Gelbėti vaikus nuo soliariumų sveikatos apsaugos klerkams žada padėti ir Lietuvos soliariumų asociacija. Jai vadovaujantis A.Saveikis tvirtina šią savaitę planuojąs imtis pačių griežčiausių veiksmų. „Nebus taip, kaip yra dabar. Į viską yra žiūrima pernelyg liberaliai. Turi būti griežta kontrolė, o ne tik lito vaikymasis. Tikrai netoleruosime (nepilnamečių soliariumuose - red. past.)“, - pareiškė asociacijos prezidentas.

Sergejus Tichomirovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų