REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį "Fun2Go" kartodrome, esančiame Plytinės gatvėje Vilniuje, rengiamos Lietuvos kartingo sporto sezono atidarymo varžybos.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kartingo čempionato, o kartu ir "Baltijos taurės" pirmenybių vėliava bus pakelta gegužės 3 dieną Šiauliuose, kur vyks šių varžybų pirmųjų etapų lenktynės. Tad kartų vairuotojai sezoną pradeda anksčiau, nei ralio ar žiedinių lenktynių meistrai.

REKLAMA

Netrukus prasidėsiantis 2008 metų Lietuvos kartingo čempionatas bus dosnus naujovėmis. Viena jų - pirmenybių globėju sutiko būti Lietuvos Susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius.

Lietuvos kartingo federacija tikisi, kad ministro nuolatinis rūpestis eismo saugumo problemomis, avaringumo mažinimu Lietuvos keliuose, padės ugdyti eismo kultūrą bei tarp jaunųjų sportininkų.

Į Lietuvos kartingo sporto sezono atidarymo varžybas, rengiamas balandžio 26 d., jų dalyviai ir svečiai pradės rinktis jau penktadienį. 17.30 val. prasidės į atidarymo varžybas atvykusių svečių, jaunųjų sportininkų tėvų, trenerių ir žurnalistų registracija, o jau po pusvalandžio ši kategorija lenktynininkų galės išbandyti jėgas pramoginiais kartais "Fun2Go" kartodrome.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį nuo 9.30 val. prasidės atidarymo turnyro dalyvių, kurių iš Lietuvos ir Kaliningrado laukiama apie 50-ties, treniruotės, o nuo 11.00 val. - kvalifikaciniai važiavimai.

Po varžybų atidarymo 13 val. pirmieji į trasą kartus lenktynėms išvairuos "Formulės Mikro" dalyviai. Tai jauniausia, 6-10 metų grupė, kurios dalyviai varžysis trumpiausioje -17 "Fun2Go" trasos ratų distancijoje (vieno rato ilgis - 620 metrų).

Vėliau juos pakeis "F-Mini" (Raket) ir "Rok-Junior" klasių dalyviai. Pirmojoje varžosi 9-14 metų, o antrojoje - 12-16 metų sportininkai. Abiejų šių klasių dalyviai rungtyniaus 20 ratų distancijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juos pakeis ROK klasės sportininkai, kuriems teks apsukti 25 trasos ratus. Šios klasės amžiaus cenzas - nuo 15 metų.

Žiūrovų laukia dar viena nemenka naujovė. Pirmą kartą Lietuvoje startuoja nauja, tarptautinė KZ2 klasė, kurioje varžosi šešiolikmečiai ir vyresni ir kurie, kaip ir ROK klasės lenktynininkai, lenktyniaus ilgiausioje - 25 ratų distancijoje.

Visi šių sezono pradžios varžybų dalyviai varžysis po du kartus. Antrieji važiavimai prasidės 15.05 val., o 17.30 val. rengiamas varžybų uždarymas ir nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimo ceremonija.

REKLAMA

Prasidedantis Lietuvos kartingo sezonas bus pirmasis, kai šiai sporto šakai vadovaus ir varžybas koordinuos naujai dvejų metų kadencijai išrinkta Lietuvos kartingo federacijos taryba ir jos prezidentas - vienas tituluočiausių šalies žiedinių lenktynių meistrų, saugaus eismo specialistas, VŠĮ "Promo kartas" vadovas Darius Jonušis.

Kartingo federacijos vadovas veiklą koordinuos per autoritetingą federacijos tarybą, į kurią išrinkti žinomi automobilių sporto specialistai bei organizatoriai - Eduardas Jakas, Tadas Vaitkevičius, Ramūnas Savickas, Andrius Jonelis, Ričardas Paškevičius ir Taurimas Staniulis.

Prezidento nuomone kartingų sportas - pirmoji pakopa į automobilių sporto viršūnę. Neatsitiktinai net visi automobilių sporto karaliene laikomos "Formulės 1" pilotai savo kelią pradėjo būtent nuo kartodromų. Todėl bendromis pastangomis šiam sportui ketinama skirti gerokai daugiau dėmesio ne tik renovuojant turimas trasas, įsigyjant visus europinius reikalavimus atitinkančią techniką ar ieškant rėmėjų, bet ir buriant gabų, talentingą jaunimą ir sudarant jam visas treniruočių ir varžybų sąlygas.

"Jei neturėsim gerų kartingo trasų ir tinkamų joms kartų, ateityje neturėsime nė vieno gero žiedininko, kroso ar ralio meistro, galinčio garsinti Lietuvą toli už jos ribų",- teigia Lietuvos kartingo federacijos prezidentas D. Jonušis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų