REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Guenteris Verheugenas ketina atsistatydinti 2009 metų pabaigoje ir atsidėti „rašymui bei mokymui“, taip jis pareiškė antradienį paskelbtame interviu vokiečių mėnesiniam žurnalui „Capital“.

REKLAMA
REKLAMA

„Užtenka. Man tada bus 65-eri ir iš jų 40 metų būsiu praleidęs politikoje“, - sakė jis interviu, kurio visas tekstas bus paskelbtas ketvirtadienį.

REKLAMA

Kai jis atsistatydins, centro kairiajai atstovaujantis politikas bus dešimt metų išdirbęs Europos Komisijoje. Nuo 1999 iki 2004 metų jis buvo atsakingas už plėtrą, po to - už pramonę. Jis taip pat yra komisijos pirmininko pavaduotojas.

G.Verheugenas, svarbiausias Vokietijos kanclerės Angelos Merkel sąjungininkas, laikomas Vokietijos „balsu“ Briuselyje , yra įtakingas asmuo ES vykdomojoje institucijoje.

Jo pirmtakas, pramonės komisaras Martinas Bangemannas 2000 metais susilaukęs kritikos, pasitraukė ir susigundė gerai apmokamu postu Ispanijos telekomunikacijų milžinės „Telefonica“ valdyboje.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau G.Verheugenas neketina sekti M.Bangemanno pėdomis. Žurnalui jis sakė: „Iš principo manau, kad yra neteisinga prisiimti naujas pareigas pensiniam amžiuje“.

G.Verheugenas 2006 metais buvo atsidūręs pirmuosiuose laikraščių puslapiuose, įtarus, kad jis paaukštino tarnyboje savo kolegę, su kuria jis buvo užmezgęs romaną. Jie buvo nufotografuoti nuogi kartu besideginantys Lietuvos pajūryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų