REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija nepasiekė tikslo ir neįtikino kitų parlamentarų kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) bei išsiaiškinti, ar pagrįstai praėjusios kadencijos metu prezidentas Valdas Adamkus suteikė Lietuvos pilietybę Rusijos piliečiui Mansurui Sadekovui.

REKLAMA
REKLAMA

„Tvarkiečiai“ buvo įregistravę atitinkamą nutarimo projektą, bet antradienį vykęs balsavimas du kartus buvo nesėkmingas ir, galiausiai, nepakakus balsų projektą atmesti, jis grąžintas tobulinti.

REKLAMA

Už projektą balsavo 25 parlamentarai, prieš – 16, 10 susilaikė.

Toks sprendimas sukėlė audringą „tvarkiečio“ Petro Gražulio reakciją. Jis parlamentarus apkaltino dvigubų standartų taikymu, nes esą „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas už pilietybės suteikimą rusų verslininkui Jurijui Borisovui buvo nušalintas nuo pareigų apkaltos tvarka, o V.Adamkaus sprendimų niekas nenori patikrinti.

V.Adamkus Lietuvos pilietybę M.Sadekovui suteikė 2003 metais, o šis, kaip teigiama, neva per koncerną „Vikonda“, kontroliuojamą šiuo metu namų arešte esančio darbiečių lyderio Viktoro Uspaskicho, į „Valdo Adamkaus fondą“ pervedė 400 tūkst. litų jo rinkimų skoloms padengti.

„Tvarkiečiai“ teigia įtariantys, kad V. Adamkus, pasirašydamas minėtą dekretą dėl Lietuvos Respublikos pilietybės suteikimo išimties tvarka, vadovavosi ne Lietuvos valstybės, bet privataus asmens interesais už suteiktą finansinę paramą.










REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų