REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį naujuoju Lietuvos televizijos vadovu išrinktas žurnalistas Rimvydas Paleckis, pakeisiantis jai vadovavusį Šarūną Kalinauską.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol LRT eteryje R. Paleckis vedė aktualijų laidą „Savaitė“.

Naujasis Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius – žurnalistas, LTV laidos „Spaudos klubas“ vedėjas Audrius Siaurusevičius, tik išrinktas kalbėjo apie būsimus pokyčius.

REKLAMA

Naujienų portalui „Balsas.lt“ A. Siaurusevičius teigė, jog radikalių pokyčių nesiims: „tai nebus revoliucija, o veikiau evoliucija. Sieksiu, kad LRT labiau atitiktų lūkesčius, suformuotus LRT įstatyme“, - sakė A. Siaurusevičius. Pasak jo, rinkimų rezultatai rodo, kad šiuo metu tą LRT darė prastai.

Žurnalistas Žygintas Pečiulis linkėjo išrinktiesiems sėkmės ir stiprybės, nes jų darbas tikrai bus kritikuojamas. Kol kas Ž. Pečiulio teigimu, jam sunku ką nors pasakyti, nes jis nėra girdėjęs nei vieno jo programos punkto.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, esminis klausimas, kalbant apie nacionalinį transliuotoją, tik toks, ar jis keisis drastiškai, ar bus palaikoma dviejų kanalų politika, vieną kanalą skiriant populiaresnėms laidoms, kitą - elitinėms.

Kita galima tendencija – kai tokie dalykai bandomi įterpti į pirmąjį kanalą, juos bandoma pateikti tai patraukliau. Žinant, kad Taryba nebalsavo už buvusį direktorių, galima daryti išvada, kad ji nebuvo patenkinta vykdoma politika. Tačiau neaišku, ar tik tam tikromis detalėmis, ar visa televizijos politika.

Tačiau, pasak Ž. Pečiulio, kaip ir visai televizijai, taip ir Nacionaliniam transliuotojui, priekaištų nemažės, nesvarbu, kas jam vadovautų. „Mes galim būti ramūs ir turim su tuo susitaikyti – visiems įtikti negalima. Kai kyla reitingai – piktinamasi televizijos komercializacija, jei krinta – klausiama, kodėl reikėtų mokėti už televiziją, kurią žiūri mažiau nei dešimtadalis gyventojų“, - sakė žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, galima iš anksto nuspėti kritiką LRT vadovybei, tereikia sulaukti, kol ji paviešins pasirinktą kryptį. Ž. Pečiulis siūlė į kritiką nereaguoti, o ramiai dirbti ir žinoti savo kuria linkme judama.

Tokiame darbe neišvengiama nei kritikos, nei trukdžių. „Seimo narių siūlymas kurti sporto televiziją – visokių nesąmonių būna“, - sakė Ž. Pečiulis, teigdamas jog, LRT visada bus sunku – Lietuvos auditorija nėra didelė, tuo tarpu televizijų konkurencija – yra.

Visuomeniniam kanalui yra sunku tokioj aplinkoj – finansavimas prastas, politikai kišasi.

Ž. Pečiulis piktinosi parlamentarų siūlymais priimti įstatymus, leidžiančius paleisti LRT Tarybą, nepatvirtinus jos ataskaitos. Pasak jo, toks siūlymas – antikonstitucinis. „Valdžių išsidėstyme pagal LRT sumanumą LRT taryba nėra žemiau Seimo. Todėl ji neturėtų būti pavaldi jam ar vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų