REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpinis deglas anksti antradienį atneštas į Džakartą, kur įvyks dar vienas olimpinės ugnies estafetės etapas, kuris sustiprinto saugumo sąlygomis rengiamas tik sostinės pagrindiniame stadione.

REKLAMA
REKLAMA

2008-ųjų Pekino olimpiados simbolis atskraidintas iš Malaizijos, kur pirmadienį jo estafetė buvo rami, palyginti su nesmagiais protestais Europoje ir Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA

„Užsakytas lėktuvas su olimpine ugnimi ką tik, vidurnaktį (pirmadienį 20 val. Lietuvos laiku) atskrido“, - sakė Kinijos ambasados atstovas Xie Yong Hui.

Tik 5 tūkst. žmonių su oficialiais kvietimais bus įleisti į stadioną „Gelora Bung Karno“ pasižiūrėti olimpinio deglo nešimo, kuris prasidės antradienį 14 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku.

Olimpinio deglo nešimo Džakartoje organizacinio komiteto vadovas Sumohadi Marsisas pirmadienį sakė, jog policija jį informavo apie kelių organizacijų planuojamas demonstracijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Policijos žvalgyba mane informavo, kad iki 17 organizacijų planuoja sutrukdyti nešti deglą ... Jie yra iš „Falungong“, Tibeto laisvę remiančių organizacijų ir „Greenpeace“, - sakė jis.

Iki estafetės pradžios olimpinė ugnis saugoma viešbutyje „Shangri La“ Džakartos centre.

Iš pradžių Indonezija planavo deglą nešti judriomis Džakartos gatvėmis, bet paprašius Kinijos pareigūnams maršrutas buvo pakeistas. Tokį prašymą kinai pateikė po smurtinių protestų kituose miestuose.

Džakartos policijos atstovas I Ketutas Untungas Yoga Anna sakė, kad pačią olimpinę ugnį saugos 1 595 policininkai, o dar tūkstantis bus pasirengę prireikus įsikišti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų