REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas savaitgalį Italijoje vykusiame Europos sunkiosios atletikos čempionate iškovojo net tris medalius. Lietuvis tapo Senojo žemyno vicečempionu svorio kategorijoje iki 105 kilogramų: stūmimo rungtyje užėmęs pirmąją vietą, o rovimo rungtyje – antrąją, bendroje įskaitoje R. Vyšniauskas liko antras.

REKLAMA
REKLAMA

Dar nespėjus atslūgti džiaugsmo ir pasididžiavimo itin sėkmingai pasibaigusiomis varžybomis antplūdžiui, pasidomėjome, ką apie Ramūno Vyšniausko pasirodymą mano Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) prezidentas Audrius Siaurusevičius ir LSAF viceprezidentas bei R. Vyšniausko tėvas Bronislovas Vyšniauskas.

REKLAMA

LSAF prezidentas Audrius Siaurusevičius : „Visa tai jis pasiekė sunkiu darbu“

- Kaip vertinate R. Vyšniausko pasirodymą Italijoje?- „Balsas.lt“  paklausė A. Siaurusevičiaus.

- Vertinti galima tik teigiamai, nes tokie R. Vyšniausko pasiekimai – istoriniai. Taip, medalių jis buvo iškovojęs ir anksčiau, bet šiemet jų net trys.

- Ar buvo tikėtasi tokių gerų rezultatų? Ar R. Vyšniauskas viršijo lūkesčius?

- Ramūnas gerai pasiruošė pirmenybėms, parodė charakterį ir laimėjo medalius. Visa tai jis pasiekė sunkiu darbu, o konkrečių tikslų federacija R. Vyšniauskui prieš varžybas nekėlė. Žinoma, norėjome, kad jis pasirodytų sėkmingai ir kuo geriau, bet pačiam Ramūnui šitas čempionatas nebuvo toks svarbus, kadangi kelialapį į Pekino olimpines žaidynes jis jau buvo užsitikrinęs po to, kai praeitais metais pasaulio sunkiosios atletikos pirmenybėse užėmė šeštąją vietą. Džiugu, kad Ramūnas puikiai pasirodė.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar iškovoti medaliai ir pasiekti puikūs rezultatai – optimalios Lietuvos atstovo formos įrodymas?

- Manau, kad tokį pasirodymą lėmė viskas: ir gera sportininko forma, ir sėkmė, ir pasiruošimas.

- Kokios viltys į Lietuvos sunkiaatletį dedamos artėjančiose vasaros olimpinėse žaidynėse? Kokie tikslai keliami? Ar realu tikėtis medalių?

- Žinote, į šį klausimą nenorėčiau atsakyti, kad paskui neprikalbėčiau. Kaip bus, pamatysim per žaidynes, bet manau, kad tikėtis gero pasirodymo tikrai galime.

- Kuri rungtis yra R. Vyšniausko „arkliukas“ ir kurioje jis turi daugiausiai galimybių laimėti medalį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Na, kaip dar kartą parodė ir šis Europos čempionatas, Ramūnui parankiausia ir sėkmingiausia yra stūmimo rungtis. Būtent joje Ramūnas pasiekia geriausius rezultatus - Italijoje vienintelį aukso medalį jis iškovojo irgi šioje rungtyje.

- Ar iki Pekino olimpiados dar bus kokių varžybų Ramūnui Vyšniauskui, ar jam teks olimpiadai rengtis jau tik treniruočių salėje?


- Ne, iki Pekino olimpinių žaidynių jokių svarbesnių varžybų nebebus. Ramūnas dabar tik treniruosis ir stengsis savarankiškai  kuo geriau pasiruošti olimpinėms žaidynėms.

REKLAMA

- Praeitais metais Pasaulio pirmenybėse R. Vyšniaukas užėmė 6-ąją vietą, o šiemet Europos čempionate jam nedaug trūko net iki aukso. Ar toks staigus yra R. Vyšniausko progresas, ar galbūt varžovai susilpnėjo?

- Šiame sporte dauguma atletų yra pakankamai panašaus pajėgumo, todėl kas būna geriau pasirengę konkrečioms varžyboms ir ką lydi sėkmė, tas ir užima aukščiausias vietas. Taip, visada galima rasti pasiteisinimų, kad nedalyvavo vienas ar kitas pajėgus varžovas, bet nedalyvaujančių visuomet yra, todėl nemanau, kad tai svarbiausia.

REKLAMA

LSAF viceprezidentas Bronislavas Vyšniauskas: „Ir Ramūnas, ir visa Lietuvos komanda pasirodė tikrai labai sėkmingai“

R. Vyšniausko tėvas, treneris ir LSAF viceprezidentas Bronislavas Vyšniauskas taip pat džiaugėsi savo auklėtinio pasirodymu bei išreiškė viltį, kad Lietuvos sunkiaatletis ne ką prasčiau pasirodys ir artėjančiose Pekino olimpinėse žaidynėse.

LSAF viceprezidentas taip pat nepamiršo pagirti ir kitų sunkiaatlečių, dalyvavusių Italijoje vykusiose pirmenybėse: „Ir Ramūnas, ir visa Lietuvos komanda pasirodė tikrai labai sėkmingai. Bendroje įskaitoje mūsų rinktinė užėmė devintąją vietą ir tuo mes galime tik didžiuotis“.

B. Vyšniauskas buvo kiek drąsesnis ir kalbėdamas apie būsimas olimpines žaidynes: „Ramūnas dabar puikios formos ir jei pavyks ją išlaikyti iki olimpiados, vilčių ir galimybių išvysti mūsiškį ant garbės pakylos, tikrai turėsime”. Tiesa, R. Vyšniausko tėvas ir treneris, nenorėdamas prišaukti nelaimių, neskubėjo džiaugtis tuo, kad dabar  jo sūnus yra sveikas ir jo nepersekioja jokios traumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų