REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klivlendo „Cavaliers“ klubas, kuriam atstovauja Žydrūnas Ilgauskas namuose, po dramatiškos ir permainingos kovos, rezultatu 93:86 (19:24, 27:22, 19:23, 28:17) nugalėjo Vašingtono „Wizards“ ekipą, kurioje rungtyniauja Darius Songaila, ir atkrintamąsias varžybas pradėjo pergale ir serijoje iki 4 pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimą geriau pradėjo „Cavaliers“ klubas, o Ž.Ilgauskas greitai pelnė 6 taškus. Lebrono Jameso prastą žaidimą kompensavo komandos draugai, tačiau po Antawno Jamisono metimo „Wizards“ skirtumą sumažino iki 3 taškų – 10:13. Vienintelis žaidėjas, kurio „Cavaliers“ nesugebėjo sustabdyti buvo vidurio puolėjas Brendanas Haywoodas, pelnęs pirmuosius 10 iš 12 savo komandos taškų. Paskutinę pirmojo kėlinuko sekundę Gilbertas Arenas pataikė įspūdingą tritaškį maždaug trys metrai nuo tritaškio linijos ir „Wizards“ pirmavo 24:19.

REKLAMA

G.Arenas antrajame ketvirtyje „Cavaliers“ klubą nusprendė paniekinti: jis vaikiškai apgavęs bejėgį gynėją pataikė dar du tritaškius iš eilės ir „Wizards“ pirmavo 11 taškų skirtumu – 30:19. Į aikštelę sugrįžęs Ž.Ilgauskas, o taip pat į žaidimą sėkmingai įsijungęs Danielis Gibsonas bei Wally Szczerbiakas sumažino atsilikimą iki 4 taškų – 32:36. Netrukus L.Jamesas, pratylėjęs daugiau nei kėlinuką, pakėlė ant kojų visą areną, atlikdamas vieną įspūdingiausių dėjimų šį sezoną. Nuo to laiko „Cavaliers“ žaidė su ugnele ir po Delonte Westo tritaškio „Cavaliers“ turėjo vieno taško pranašumą. Čia pat L.Jamesą bandė išprovokuoti B.Haywoodas ir tarp abiejų komandų įvyko susistumdymas, kuris buvo greitai numalšintas. Vis dėlto, technines pražangas jo metu gavo L.Jamesas, B.Haywoodas ir A.Jamisonas. Ilsėtis komandos išėjo rezultatui esant lygiam – 46:46.

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos L.Jamesas buvo kur kas aktyvesnis ir netrukus tapo rezultatyviausiu savo komandos žaidėju. Po įspūdingo Ž.Ilgausko perdavimo L.Jamesas ore įkrovė kamuolį iš viršaus ir „Cavaliers“ pirmavo 52:50. Beveik 3 minutes šeimininkai nesugebėjo pelnyti taškų ir „Wizards“ į tai atsakė surengdami spurtą. Po G.Arenas tritaškio 69:64 pirmavo svečiai. Po trijų kėlinukų rezultatu 69:65 pirmavo „Wizards“.

Ketvirtajame ketvirtyje žaidimas kiek sulėtėjo ir abiejų komandų žaidėjai dažniau stojo prie baudos metimų linijos. Ž.Ilgauskas, sumetęs abu baudos metimus, sumažino skirtumą iki minimumo – 69:70, o čia pat Danielis Gibsonas pataikė tolimą dvitaškį ir persvėrė rezultatą savo komandos naudai – 71:70. Dvidešimtąjį tašką pelnė Žydrūnas Ilgauskas ir „Wizards“ treneris Eddie Jordanas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Po jos komandos žaidė apylygiai, bet po D.Westo tritaškio komandas skyrė 5 taškai – 80:75. Likus žaisti 5 minutes DeShawnas Stevensonas pataikė iš toli ir išlygino rezultatą – 82:82. Likus kiek daugiau nei minutei, L.Jamesas sėkmingai užbaigė dvi iš eilės atakas ir suteikė savo komandai 4 taškų pranašumą – 88:84. Paskutinėmis sekundėmis „Wizards“ žaidėjams nesisekė atakuoti krepšio, o taikliai baudas metę aikštės šeimininkai pergalės iš rankų neišleido ir seriją pradėjo pergale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ž.Ilgauskas buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių. Lietuvis per 37 minutes nugalėtojams pelnė 22 taškus (7/17 dvitaškiai, 8/8 baudos), atkovojo 11 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir 3 kartus prasižengė.

D.Songaila savo komandai per 19 su puse minutės surinko 3 taškus (1/6 dvitaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo ir 4 kartus prasižengė.

„Cavaliers“: L.Jamesas – 32 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Ž.Ilgauskas – 22 (11 atk. kam.), D.Westas – 16 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), D.Gibsonas – 11 (5 rez. perd.).

„Wizards“: G.Arenas – 24, A.Jamisonas – 23 (19 atk. kam.), B.Haywoodas – 15 (10 atk. kam.), C.Butleris – 14.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų