REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai šiuo metu JAV viešintis popiežius Benediktas XVI Baltuosiuose rūmuose pristatė kardinolą Williamą Levadą, JAV prezidentas kelias akimirkas galvojo, kad bendrauja su būsimu popiežiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Laimei, kad G. Bushas nespėjo naujienos pakomentuoti.

JAV kardinolas Williamas Levada yra Tikėjimo mokymo kongregacijos prefektas (iki 1966 metų ši struktūra buvo vadinama Šventosios Romos ir visuotinės inkvizicijos kongregacija) nuo tada, kai kardinolas Josephas Ratzingeris atsisakė pareigų, nes buvo išrinktas Katalikų bažnyčios vadovu.

REKLAMA

„Pone prezidente, pristatau jums savo įpėdinį“, - pasakė Benediktas XVI, kai kardinolas W. Levada priėjo prie G. Busho. Išgirdęs tai, JAV prezidentas išplėtė akis, bet susivaldė ir tylomis paspaudė hierarchui ranką.

„Pastebėjau, kad prezidentas kelias akimirkas buvo labai nustebęs“, - žurnalui „Time“ šypsodamasis pasakojo kardinolas. Anot jo, G. Bushas vis tik greitai susivokė, kad bendrauja ne su popiežiaus, o kardinolo J. Ratzingerio įpėdiniu Tikėjimo mokymo kongregacijos prefekto poste.

Visi patenkinti, kad prezidentas „naujienos“ nepakomentavo savo kaubojišku stiliumi. Jo leptelėjimai jau tapo legendiniais ir dažnai cituojami. Paskutinysis lingvistinis nesusipratimas įvyko Jungtinės karalystės karalienės Elžbietos II akivaizdoje – G. Bushas pasakė, kad karalienė sulaukė 300 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų