REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje vėl pradėta diskutuoti apie vienintelės Lietuvoje viešosios pirties privatizavimą. Jų iniciatorius - miesto savivaldybės tarybos narys Rolandas Bražinskas teisinasi norįs tik išsiaiškinti, ar efektyviai valdomas miestiečių turtas.

REKLAMA
REKLAMA

Per Klaipėdos miesto savivaldybės Privatizavimo komisijos posėdį buvo pradėta diskutuoti apie miesto tarybai priklausančių įmonių ateitį. Bene daugiausia dėmesio skirta viešąją miesto pirtį administruojančios bendovės "Vildmina" ateities perspektyvoms, šeštadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

REKLAMA

Uostamiestyje veikianti viešoji pirtis - kone vienintelė išlikusi neprivatizuota tokio tipo įstaiga Lietuvoje. Praėjusiais metais joje apsilankė per 50 tūkst. klaipėdiečių. Šiuo metu vienkartinio apsilankymo pirtyje kaina siekia 14 litų.

R.Bražinskas sako, kad bendrovė uostamiesčiui nemoka dividendų, gauna kelis litus pelno, todėl ją vertėtų parduoti, kol pirtis dar turi paklausą. Tokiam siūlymui pritarė ir Klaipėdos miesto savivaldybės vicemeras Benas Šimkus.

Pirties privatizavimas svarstomas jau ne pirmą kartą. 2002 metais grupė klaipėdiečių surinko parašus dėl miesto pirties išsaugojimo, todėl ji buvo išbraukta iš privatizuojamų objektų sąrašo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų