REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo alkoholio apsvaigęs 15-metis Švenčionių rajono gyventojas įtariamas apiplėšęs, išžaginęs ir nužudęs jauną moterį. Nepilnamečio byla šią savaitę buvo perduota nagrinėti teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai liepos pabaigoje tarp Švenčionėlių ir Švenčionių, brūzgynais apaugusioje vietovėje, buvo žiauriai nužudyta Švenčionių miestelio gyventoja 34 metų I.Ž. Po trijų dienų Švenčionių teisėsaugos pareigūnai nustatė įtariamąjį - paaiškėjo, kad tai - nepilnametis.

REKLAMA

Jis buvo sulaikytas, o vėliau suimtas.

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškėjo visos žiauraus moters apiplėšimo, išžaginimo ir nužudymo aplinkybės. I.Ž. iš darbo į namus ėjo pėsčiomis. Įtariamasis sekė ją iš paskos. Po to staigiai ir tyliai pribėgo ir stvėrė už rankinės.

Tarp vaikino ir moters prasidėjo grumtynės. Pargriovęs ją ant žemės, paauglys plyta sudavė per galvą. Nukentėjusioji atsistojo ir bandė pabėgti, bet jis pasivijo ir, ištraukęs peilį, kelis kartus jai dūrė į įvairias kūno vietas. Vėliau išžagino.

REKLAMA
REKLAMA

Negrįžusios į namus I.Ž. pradėjo ieškoti artimieji. Jie ir surado kūną pievoje, šalia tako, apklotą žolėmis.

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros pranešimo, teismo medicinos ekspertai nustatė, kad nukentėjusiajai buvo suduota ne mažiau kaip 43 smūgiai į įvairias kūno vietas, iš jų ne mažiau kaip 23 smūgiai peiliu į kaklą, krūtinę, pilvą ir plaštaką. Jie nustatė, kad I.Ž. mirtis įvyko nuo uždusimo - užkimšus ryklę ir burną audeklu ir karklo lapais.

Pasak pareigūnų, šioje byloje nepilnamečio nusikalstama veika prasidėjo nuo plėšimo. Apsvaigęs nuo alkoholiu jis nebekontroliavo savo veiksmų, itin žiauriai nužudė moterį, pasisavindamas jos asmeninius (mobiliojo ryšio telefoną, banko kortelę) bei bendrovės, kurioje dirbo, daiktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įstatymas numato, jei nepilnametis įvykdė šias nusikalstamas veikas, jo laukia bausmė - 10 metų laisvės atėmimo.

7 klasių išsilavinimą turintis įtariamasis prisipažino padaręs šį labai sunkų nusikaltimą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros bei Švenčionių rajono apylinkės prokuratūros prokurorai.

Nužudytosios vyras pareiškė 100 tūkst. litų ieškinį neturtinei žalai atlyginti. Šią bylą nagrinės Vilniaus apygardos teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų