REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo etikos sargai kitą savaitę vėl bandys svarstyti socialdemokrato Gintauto Mikolaičio elgesį, kai šis parlamente pasirodė, kaip įtariama, neblaivus ir net dukart buvo pašalintas iš posėdžių salės.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vadovas „darbietis“ Manfredas Žymantas, komisijos posėdis vyks trečiadienį. Jo teigimu, G.Mikolaičiui yra nurodyta iki komisijos posėdžio pateikti pasiaiškinimą dėl šurmulį Seime sukėlusio jo elgesio.

REKLAMA

Dar po dienos, ketvirtadienį, G.Mikolaičio elgesį svarstys Socialdemokratų partijos etikos sargai.

Lietuvos socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisijos vadovas Kęstutis Virbickas tvirtino su G.Mikolaičiu kalbėjęsis ir parlamentaras žadėjo leisiąs apie jo sveikatos būklę informaciją gauti iš medikų.

„Jis (G.Mikolaitis- BNS) sakė duosiąs mums to mediko telefoną, galėsime jam skambinti ir klausti, kaip viskas buvo“, - sakė K.Virbickas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jis pabrėžė, kad „didelių įrodymų“ komisijai priimant sprendimą nereikės.

K.Virbickas sakė, kad partijos vadovybė yra nurodžiusi apsvarstyti galimybę parlamentarui skirti griežčiausią galimą bausmę.

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos Plėtros ir ryšių su visuomene skyriaus atstovė Gitana Letukienė BNS tvirtino, jog klinikose lankęsis parlamentaras nedavė sutikimo informaciją apie jo sveikatos būklę teikti pašaliniams asmenims.

G.Mikolaičiui ketvirtadienį apsilankius pas medikus, jam buvęs pamatuotas kraujo spaudimas ir padaryti kardiologinis patikrinimas. Pažymą Seimo narys pats parodė žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medikai konstatavo, kad Seimo nario kraujo spaudimas esąs per didelis, tačiau jis buvo išleistas namo gydytis ambulatoriškai. Kraujo tyrimas nebuvo atliktas.

Paprastai klinikose kraujo tyrimas atliekamas tik paciento ligos atveju, o ne nustatyti alkoholio kiekį kraujyje. Pastarasis tyrimas atliekamas esant paties paciento pageidavimui arba pareikalavimui, pvz., policijos ir pan.

M.Žymantas tvirtino esąs įsitikinęs, kad G.Mikolaitis ketvirtadienį Seime buvo neblaivus.

„Aš kvapą jutau su juo kalbėdamas dar 18 valandą vakaro. Antanas Matulas irgi gydytojas, su juo kalbėjo posėdžių salėje dar anksčiau“, - sakė M.Žymantas.

REKLAMA

G.Mikolaičio tvirtinimus, kad jis iš posėdžių salės buvo pašalintas nepagrįstai, M.Žymantas pavadino „svaičiojimais“.

Jo vadovaujama komisija G.Mikolaičio elgesį svarstė ir ketvirtadienį, tačiau socialdemokratas posėdyje nepasirodė, o komisija nutarė surengti įtariamai neblaivaus Seimo nario sveikatos būklės patikrinimą.

Seimo automobiliu G.Mikolaitis buvo nuvežtas į Santariškių klinikas, iš kurių grįžęs aiškino, kad medikai jam nustatė širdies negalavimus, tačiau jokios pažymos apie girtumą ar blaivumą nepateikė.

REKLAMA

Vėliau G.Mikolaitis raštu kreipėsi į Seimo pirmininką Česlovą Juršėną su prašymu išnagrinėti susidariusią situaciją ir apginti jo, kaip Seimo nario teises, nes, anot įtariamai neblaivaus buvusio parlamentaro, jis iš Seimo posėdžių salės buvo išvarytas dėl jam nežinomų priežasčių.

Seimo valdyba penktadienį šį pareiškimą nutarė perduoti svarstyti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Pastarosios vadovas M.Žymantas tvirtino, kad komisija tikriausiai įrodys G.Mikolaičio kaltę. „Mano galva, mes sugebėsime įrodyti, kad jis buvo neblaivus“, - sakė parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.Žymantas neatmetė galimybės, kad į posėdį bus kviečiamas ir Seimo narį apžiūrėjęs Santariškių klinikų medikas.

BNS žiniomis, G.Mikolaitį apžiūrėjęs daktaras kol kas negavo kvietimo atvykti į Seimo etikos sargų posėdį.

G.Mikolaitis penktadienį BNS telefonu tvirtino esąs ne Vilniuje, bet žadėjo į etikos sargų posėdį trečiadienį būtinai nueiti. Jis pakartojo, kad ketvirtadienį Seime buvo blaivus.

Ketvirtadienį premjerui pristatant Vyriausybės veiklos ataskaitą, daugiau žurnalistų ir parlamentarų dėmesio sulaukė ne ministrų kabineto vadovas, o G.Mikolaitis, kuris atrodė praradęs orientaciją ir pasimetęs. Todėl parlamentarams teko net du kartus jį varyti iš plenarinių posėdžių salės.

REKLAMA

Pasipiktinimą kolegos elgesiu jau išsakė premjeras Gediminas Kirkilas ir Seimo vadovas Č.Juršėnas.

2006 metais G.Mikolaitis padarė avariją Raseinių rajone, pabėgo iš įvykio vietos ir pas teisėsaugininkus pasirodė tik rytojaus dieną. Teisėsaugai nepavyko įrodyti, kad Seimo narys avariją padarė neblaivus, nors būta tokių įtarimų. Susitaikius su avarijoje nukentėjusiu asmeniu, G.Mikolaičiui skirta 3000 litų bauda.











REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų