REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvi savaites Vilniuje karaliavęs tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ balandžio 17 d. vakarą užgesino paskutiniąsias šviesas. Andrzejaus Wajdos istoriniu filmu „Katynė“ sostinėje baigęsis festivalis keliaus į kitus Lietuvos miestus.

REKLAMA
REKLAMA

„Daugiau nei 100 filmų, apie 500 seansų, 23 svečiai iš įvairių pasaulio kampelių ir pusė šimto tūkstančių žiūrovų“, – festivalio uždarymo ceremonijoje skaičiavo „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė.  

REKLAMA

Direktorės žodžiais, svarbiausi „Kino pavasario“ žmonės yra žiūrovai. „Jūsų įvertinimas ir tai, kad esate čia, skatina mus stengtis ir dirbti toliau“, – festivalio uždarymo ceremonijoje sakė V. Ramaškienė.

Kasmet festivalio žiūrovų renkamo geriausio „Kino pavasario“ filmo titulas atiteko rumunų režisieriaus Christiano Mungiu dramai „4 mėnesiai, 3 savaitės ir 2 dienos“. Kanų kino festivalyje „Auksine palmės šakele“ apdovanotas filmas paliko didelį įspūdį ir Lietuvos žiūrovams – į Rumuniją iškeliaus „Kino pavasario“ simbolį – saulutę vaizduojanti statulėlė.

REKLAMA
REKLAMA

Uždarymo metu atskleista ir „Kino pavasario“ metu vykusių  kompanijos „L‘Oreal Paris“ surengtų  „Lietuvos kino žvaigždės“ rinkimų intriga. Ja tapo ir prestižine Kanų kino festivalio akreditacija buvo apdovanota aktorė Larisa Kalpokaitė. Už ją ir kitas dvi konkurse dalyvavusias Lietuvos kino įžymybes – Vaivą Mainelytę ir Nijolę Narmontaitę balsavo daugiau nei 10 tūkst. „Kino pavasario“ žiūrovų.

Vilniuje plojimais palydėtas „Kino pavasaris“ nesibaigia. Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio kino teatruose festivalis svečiuosis balandžio 18 – gegužės 15 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų