REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio pramonės ministras Eli Yishai yra pasirengęs susitikti su tremtyje gyvenančiu „Hamas“ lyderiu Khaledu Meshaalu ir derėtis dėl šio islamistų judėjimo laikomų belaisvių paleidimo, penktadienį pranešė dienraštis „Haaretz“.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu pasirengęs susitikti su visais „Hamas“ nariais, (su kuriais susitikti) būtina“, - ministro žodžius, šią savaitę pasakytus buvusiam JAV prezidentui Jimmy Carteriui, cituoja laikraštis.

REKLAMA

J.Carteris, kuris atvyko į Artimuosius Rytus skatinti taikos proceso, penktadienį Damaske turi susitikti su Kh.Meshaalu.

Anksčiau šią savaitę lankydamasis Izraelyje J.Carteris susitiko su Izraelio kareivio Gilado Shalito, kurį 2006 metų birželį pagrobė palestiniečių kovotojai, tėvais ir pažadėjo paraginti Kh.Meshaalą jį paleisti.

Izraelis ir Jungtinės Valstijos, kurie „Hamas“ laiko teroristine organizacija, smarkiai kritikavo numatytą J.Carterio susitikimą su jos lyderiu.

REKLAMA
REKLAMA

E.Yishai, kuris yra vicepremjeras, J.Carteriui sakė, jog nori susitikti su G.Shalito pagrobėjais, rašo „Haaretz“.

„Būčiau patenkintas, jei galėtumėte padėti“, - pirmadienį buvusiam prezidentui sakė jis.

E.Yishai kanceliarija nurodė, kad jis neprašė premjero Ehudo Olmerto leidimo susitikti su J.Carteriu ir nesakė, kas buvo aptarta.

Pasak jo, kiti pareigūnai, atsisakę su juo susitikti, padarė klaidą.

2006 metais išleista J.Carterio knyga „Palestina: taika, o ne apartheidas“ (Palestine: Peace, Not Apartheid) papiktino žydų organizacijas, kurios apkaltino jį rasizmu ir antisemitizmu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų