REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpinis deglas penktadienį buvo atskraidintas į Tailando sostinę Bankoką, kur toliau vyks deglo nešimo aplink pasaulį ceremonija prieš jo kelionės pabaigą pačioje Kinijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Policija paskelbė, jog ėmėsi sustiprintų saugumo priemonių ir yra pasirengusi sustabdyti bet kokius protestuotojų bandymus užgesinti ugnį.

REKLAMA

Kelios organizacijos, protestuojančios dėl žmogaus teisių padėties Kinijoje ir kinų valdymo Tibete, tikriausiai planuoja demonstracijas, kurios, jeigu bus taikios, valdžios nemalonės neužsitrauks, sakė Tailando olimpinio komiteto pirmininkas Yuthasakas Sasiprapa.

„Jei jos bus taikios, nieko tokio, - sakė jis. - Bet mes netoleruosime jokio smurto ir nelegalių protestų. Deglą ir jo nešėjus ... visą kelią lydės policijos patruliai ir motociklai“.

REKLAMA
REKLAMA

Deglo nešimas Bankoke turi prasidėti šeštadienį 8 val. Grinvičo (11 val. Lietuvos) laiku.

Policija rengiasi maždaug 100 žmonių demonstracijai prie Jungtinių Tautų (JT) regioninės būstinės.

Elitinis specialusis policijos junginys, kuris, kaip rašė laikraščiai, dėl saugumo konsultavosi su Kinijos ambasada, nurodė, jog taip pat bando užkirsti kelią religinės bendruomenės „Falun Gong“, kurią Pekinas yra paskelbęs už įstatymo ribų, demonstracijai.

Nuo Graikijos iki Pekino, kur rugpjūtį įvyks olimpiada, nešamą deglą lydėjo protestai dėl kinų valdymo Tibete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Indijoje, iš kurios olimpinė ugnis buvo atgabenta į Bankoką, valdžiai teko dislokuoti 15 tūkst. policininkų, kad neprileistų prie deglo didžiausios pasaulyje tibetiečių išeivių bendruomenės narių.

Tailando princesė Maha Chakri Sirindhorn penktadienį vakare surengs pietus deglo estafetės dalyviams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų