REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AB „Snaigė“ siekia atsikratyti bankrutuojančios įmonės įvaizdžio ir tvirtina, kad 2007-ųjų investicijos šiemet turėtų pradėti nešti grąžą - per 2008 m. tikimasi uždirbti 4,6 mln. Lt pelno, teigia „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors vienintelė Baltijos šalyse buitinių šaldytuvų gamintoja AB „Snaigė“ vakar surengtoje spaudos konferencijoje ir pripažino, kad nuostoliai pernai buvo didesni nei užpernai (atitinkamai 11,4 ir 10,1 mln. litų), pabrėžiama, kad pagal konsoliduotus audituotus duomenis apyvarta išaugo gana smarkiai - net 15 proc. 2006 m. ji siekė 357 mln. Lt, o 2007 m. - 410 mln. Lt. Tačiau net tokio pajamų augimo nepakako nuostoliams padengti.

REKLAMA

AB „Snaigės“ generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos teigimu, nuostolių patirta dėl visus 2007 m. smukusio JAV dolerio kurso, nuolat brangstančių žaliavų ir didelės konkurencijos tarp buitinės technikos prietaisų gamintojų.

Pasak G.Čeikos, jau imtasi priemonių bendrovės nuostoliams mažinti.  „Šiemet apdrausdami valiutų kursų svyravimo įtaką, siekiame amortizuoti mažėjančio JAV dolerio kurso poveikį. Ieškome alternatyvių tiekėjų bei medžiagų, diegiamos išlaidų mažinimo ir efektyvumo didinimo programos“, - teigia bendrovės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, daugiau nei ketvirtį savo produkcijos Rusijoje parduodanti įmonė sėkmingai išnaudoja Rusijos srities teikiamas ekonominės zonos mokesčių lengvatas ir galimybę nemokėti muitų gaminant produkciją Kaliningrade.

Šaldytuvų gamintojos produkcijos populiarumas pernai buvo rekordinis - parduota 653 tūkst. vienetų. Praėjusiais metais AB „Snaigė“ pardavimai Rusijoje išaugo 53 proc., Ukrainoje - 18 proc., Kazachstane - 14 proc.  Šiemet AB „Snaigė“ planuoja parduoti apie 700 tūkst. šaldytuvų, pasiekti 437,8 mln. Lt apyvartą ir uždirbti 4,6 mln. Lt konsoliduoto pelno.

AB „Snaigė“ generalinio direktoriaus teigimu, bendrovėje darbuotojų ne mažėjo, o tik augo dėl nuolatinės plėtros. Taip pat jis tvirtino, kad plėstis dar yra kur: „Jau dabar iš Vakarų Europos ateina užsakymų, tačiau jų negalime įvykdyti dėl per mažų pajėgumų. Europos rinka gręžiasi į Rytų Europos gamintojus ir šioje srityje mes esame konkurencingi ir patrauklūs“, - kalbėjo G.Čeika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų