REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalčininkų rajono tarybai perskirstant mokinio krepšelio lėšas lietuviškos mokyklos gali likti nuskriaustos, teigia parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo konservatorių frakcijos narys Julius Dautartas ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė, kad Šalčininkų rajono savivaldybė kėsinasi iš lietuviškų mokyklų atimti 330 tūkst. litų.

REKLAMA

„Mus pasiekė liūdnos žinios, kad šiandien Šalčininkų rajono savivaldybės taryba svarsto ir, matyt, pritars lėšų perskirstymui. Ir jeigu iš visų mokyklų - tiek lietuviškų, tiek lenkiškų - tos lėšos buvo paimtos maždaug tolygiai, tai visoms lietuviškoms mokykloms yra pridėta iš viso 15 tūkst., o lenkiškoms - 600 tūkst. Grubiai šnekant, iš lietuviškų mokyklų yra paimta 330 tūkst. litų“, - sakė J.Dautartas.

Pasak konservatoriaus, įstatymas lyg ir leidžia tai daryti ir formaliai nėra pažeistas, tačiau, jo nuomone, kalbant apie bendruomenę ir bendruomeninius ryšius, tai yra nesuvokiamas disbalansas.

Konservatorius, jei jo kritikuotas sprendimas būtų priimtas, žadėjo imtis veiksmų, kad tokia lėšų skirstymo metodika būtų sustabdyta.

Šalčininkų rajone gyventojų daugumą sudaro etniniai lenkai, o savivaldybės taryboje absoliučią daugumą turi Lenkų rinkimų akcijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų