REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 18-19 d. S. Daukanto g. 4 VĮ Lietuvos prabavimo rūmų Kauno filialo iniciatyva vyks jubiliejinė dešimtoji specializuota juvelyrinių dirbinių paroda „Žiedai, žiedai ...“.

REKLAMA
REKLAMA

Parodos organizatorių tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į Lietuvos juvelyrų – menininkų gaminamus originalius, aukšto meninio lygio darbus, galinčius konkuruoti su Europoje pripažintų firmų darbais.

REKLAMA

Šiais metais parodoje ketina dalyvauti gausiausias būrys juvelyrų-menininkų. Arvydas Markevičiaus moto „Vieni sudeda savo mintis į žodžius, aš sulydau į metalą, užkeikiu akmenyje. Noriu, kad jie ilgai bylotų laike“. Personalinės parodos Detroite 1990 m. ir Los Angele 2005-2006 m. Kito juvelyro Rolando Stelmoko darbuose – aukšta atlikimo technika, vienetiniai preciziškai sukurti papuošalai su brangakmeniais. Aurelija Lapinskaitė spalvomis žaidžia su pastele, derina jas su akmeniu, kriaukle, gintaru. Sidabras mielai priima šį žaidimą ir susišneka jį presuojant, kalant, liejant, graviruojant. Armėnų tautybės juvelyras Tigran Boyajyan – savo išskirtiniu darbo stiliumi nustebins ne vieną lankytoją.

REKLAMA
REKLAMA

Juvelyras Raimundas Žemaitis apie save: „Tai ne darbas, o gyvenimo būdas. Didžiausias džiaugsmas užsakymo laisvė ir galutinis rezultatas – užsakovo padėka“. Ekspozicijoje – vestuvinių žiedų kūryba, naujausi gaminiai. Jonas Stromilas juvelyrikos srityje laikomas veteranu, todėl savo sukurtais gaminiais ir toliau stebins lankytojus – viename gaminyje komponuodamas auksą, titaną, emalį ir akmenis. Šio menininko darbai buvo eksponuoti vykusioje parodoje „Yowah Designer Jewellery Competition“ 2003 m Australijoje. V. Jonučio įmonė „Fortūnatas iš Šiaulių pristato prabangius papuošalus iš aukštos prabos aukso, puoštus įvairių spalvų emale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuviškų tradicijų  mėgėjai ekspozicijoje ras vilniečių UAB „Ūlos juvelyrų studijos“ originalius gaminius iš sidabro. Juvelyrikos veteranų UAB „Aukso pynės“ bei A. Kleišmanto f. „Du safyrai“ gerbėjams šių firmų darbų pristatinėti nereikia, tiesiog ateikite ir pamatysite atsinaujinusias ekspozicijas. Juvelyro Juozo Jankaus ekspozicija išsiskiria originaliais gaminiais su moldavitu. Šis žalios spalvos akmuo, kaip teigia mokslininkai, prieš atsirasdamas Žemėje susiformavo dar kosmose.

UAB „Aukso magija“ dalyvauja parodoje su išskirtine ekspozicija. Mindaugo Kalniaus sukurtos ir pagamintos auksinės segės buvo įteiktos politikių klubo „Milda“ ir „Kauno dienos“ redakcijos iniciatyva išrinktoms labiausiai nusipelniusioms Kauno miesto moterims du metus iš eilės. Šis juvelyras yra konkurso „Pirmasis tūkstantmečio papuošalas“ I-os vietos laimėtojas. UAB „Gritpedžiai“ ir Ko tikrai nenuvils lankytojų parodydami unikalius sidabro ir gintaro papuošalus, pusbrangių akmenų karolius, kuriuos eksponuoja JAV, Japonijos, Hong Konge vykstančiose parodose. Beata Zdramytė – Sietinšienė (Plungė) kultivuoja netradicinę juvelyrikos kryptį. Graudelės, kurios perskrodžia gintarą ar metalą, šiltas graikiško riešuto kevalo koloritas jungiamas su šaltu sidabro švytėjimu, moters siluetas išreikštas įvairiomis plastikos priemonėmis.

REKLAMA

Metalo meninio apdirbimo centro meistrų darbai – tai medaliai, šeimos herbai, ženkliukai, plaketės. Eugenijus Kasiulis – sidabro paruošalų kūrėjas, surengęs ne vieną personalinę parodą. Jonas Aliulis juvelyrikos meno mokėsi Talino aukštojoje mokykloje. Jo darbuose atsispindi tautiškos tradicijos.

Vilniaus dailės akademijos juvelyrikos galeriją „ARgenTUM“ menininkių darbuose - drąsių formų,saviti ir netradiciniai dirbiniai – pvz.: iš metalo numegzta apykaklė. Būsimieji juvelyrai iš Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakulteto metalo plastikos katedros bei Kauno taikomosios dailės mokyklos pateiks savito juvelyrinio minimalizmo bei laisvos kūrybos darbus. Paroda „Žiedai žiedai ...“ įdomi įvairaus skonio žmonėms, nes rodomi ir minimalistinio stiliaus, ir turtingo dizaino kruopščiai derinant įvairias technikas, darbai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų