REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos atominės energijos agentūros („Rosatom“) vadovas Sergejus Kirijenka įsitikinęs, kad Kaliningrado atominė elektrinė iškils anksčiau, negu Lietuvoje pradės veikti Ignalinos AE-2.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes greičiausiai spėsime anksčiau“, - sakė S.Kirijenka, susitikęs su Kaliningrado srities deputatais.

REKLAMA

„Suprantama, ne visiems patinka, kad mes čia statome elektrinę“, - pabrėžė bendrovės vadovas. „Bet čia nėra jokios politinės potekstės“, - pridūrė jis.

S.Kirijenka trečiadienį Kaliningrade pasirašė bendradarbiavimo su regiono vyriausybe susitarimą, kuris, kaip pranešė po ceremonijos, duoda startą Kaliningrado AE statybos projektui.

S.Kirijenka priminė, kad šiuo metu kai kurios Europos Sąjungos šalys, tokios, kaip Suomija, Bulgarija, Lietuva ir Lenkija, planuoja ir realizuoja savus AE statybos projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaliningrado AE - „didelis pliusas visoms“ kaimyninėms šalims, nes sričiai reikės ne visos elektros energijos, pabrėžė korporacijos vadovas. Jis taip pat pažymėjo, jog „Rosatom“ pritaria Lietuvos valdžios planams pratęsti veikiančios Ignalinos AE eksploatavimo terminą.

Pradėjus veikti Kaliningrado AE, jos elektros energiją bus galima eksportuoti, jei kaimyninėms valstybėms to reikės.

Kaliningrado AE planuojama pastatyti 2012-2015 metais.

S.Kirijenka taip pat pranešė, kad Rusijos atominės energijos agentūros vardu investitorių AE statybai ieškos bendrovė „Inter RAO EES“, kuri jau rengia elektros energijos eksporto schemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų