REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikomas Skuodo rajono policijos komisariato patrulis Saulius Paulikas apskundė jam paskelbtą teismo nuosprendį, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl trijų mažamečių žūties avarijoje Aleksandrijos kaime ir nuteistas kalėti 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA

S.Pauliko advokatas Mindaugas Kepenis trečiadienį BNS sakė, kad jo klientas Klaipėdos apygardos teismui paštu išsiuntė apeliacinį skundą.

REKLAMA

,,Jis prašo išnagrinėti bylą objektyviai ir priimti pagrįstą sprendimą“, - BNS sakė advokatas.

Skundu ginčijama ne tik paskirta bausmė, bet ir žuvusių vaikų tėvams priteista neturtinė žala.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas kovo 17 dieną S.Pauliką pripažino kaltu dėl tragiškos avarijos sukėlimo Aleksandrijos kaime ir skyrė jam 10 metų laisvės atėmimo.

27 metų vyrui paskirta aukščiausia, kokią numato įstatymas už tokį nusikaltimą, bausmė. Be to, jam 3 metams atimta teisė vairuoti transporto priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Teisme pavyko įrodyti, kad Skuodo patrulis vairavo neblaivus, nors jo kraujo ir šlapimo mėginiuose alkoholio nebuvo rasta. Aleksandrijos tragediją nagrinėjančiam teismui ekspertai pareiškė, kad mažamečius per avariją mirtinai sužalojęs S.Paulikas teoriškai galėjo būti labai girtas. Kad policininkas buvo girtas, paliudijo ir kai kurie liudytojai.

Nuteisti S.Pauliką 10-čiai metų teismo prašė ir prokuratūra.

Teismas taip pat patenkino vaikus praradusių skuodiškių šeimų - Bučkų, Kubilių ir Petkų - ieškinį ir kiekvienai jų priteisė po 1 milijoną litų neturtinės žalos atlyginimo - iš viso 3 milijonus litų. Nukentėjusieji teigė esą patenkinti tokiu nuosprendžiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su S.Pauliku nuosprendis paskelbtas ir jo buvusiam kolegai, patruliui Mantvydui Kringeliui. Jam buvo pareikšti kaltinimai, kad paliko be pagalbos bejėgius vaikus.

Šiam kaltinamajam taip pat skirta prokuratūros pasiūlyta bausmė - pusantrų metų laisvės atėmimo pataisos namuose.

M.Kringelis važiavo automobilyje kartu S.Pauliku. Prieš tai vyrai pietavo kavinėje, kur buvo užsisakę alkoholio. M.Kringelis, kaip ir S.Paulikas, pabėgo iš avarijos vietos.

S.Pauliko vairuojamas automobilis BMW 524 pernai lapkričio 7 dieną vidury baltos dienos įsirėžė į iš mokyklos einančių vaikų būrelį. Du 10-mečiai Aleksandrijos pagrindinės mokyklos ketvirtokai mirė avarijos vietoje. Dar vienas 10-metis su sunkiais sužalojimais pateko į gydymo įstaigą, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

REKLAMA

Avarijos kaltininkas iš avarijos vietos pabėgo, jį kitos dienos rytą į policiją atlydėjo tame pat komisariate policininku dirbantis vyresnysis brolis Giedrius. Vėliau jis pats pasitraukė iš pareigų, paaiškėjus, kad brolį po avarijos slėpė viešbutyje Klaipėdoje.

Aleksandrijos kavinėje ,,Gintagnė“ pietavusius kaltinamuosius - S.Pauliką ir jo kolegą M.Kringelį - aptarnavusi darbuotoja po nelaimės prokurorams sakė mačiusi, kaip abu gėrė užsisakytą degtinę.

Tačiau teisme ji aiškino, esą nemačiusi, kad S.Paulikas būtų gėręs. Tačiau pripažįsta, kad butelį nuo stalo nunešusi tuščią.

REKLAMA

Tačiau vienas iš pagrindinių liudytojų, iš avarijos vietos teisiamiesiems pasprukti padėjęs Vytautas Juočys patvirtino, kad, jo manymu, S.Paulikas buvęs neblaivus ir puikiai supratęs, kad automobiliu sužalojo vaikus.

Tragedija sukrėtė ne tik visuomenę, bet ir aukščiausius šalies vadovus.

Po šio įvykio iš postų pasitraukė tuometinis policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius ir vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų