REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo konservatorių frakcijai priklausantis parlamentaras Kęstutis Čilinskas siūlo dėl prezidento metiniame pranešime įvardytų problemų sudaryti parengiamąją komisiją, kuri sukurptų specialų veiksmų planą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak konservatoriaus, metinis pranešimas yra aštrus signalas, į kurį turi būti reaguojama ne žodžiais, o darbais.

REKLAMA

Dėl šios priežasties, jo nuomone, reikia burti komisą, kuria imtųsi per mėnesį pateikti Seimui išvadas bei pirmaeilio plano projektą, skirtą prezidento metiniame pranešime paminėtoms problemoms spręsti. Tokią komisiją sudarytų valdžios, taip pat nevyriausybinių organizacijų atstovai bei įvairių sričių ekspertai.

Atitinkamą nutarimo projektą K.Čilinskas trečiadienį jau užregistravo Seimo posėdžių sekretoriate ir kreipėsi į Seimo pirmininką, kad šis teiktų jį svarstyti ypatingos skubos tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovas Valdas Adamkus antradienį Seime skaitydamas metinį pranešimą konstatavo, kad Lietuvą ištiko pasitikėjimo valstybe krizė, kurią nulėmė strateginio mąstymo stoka. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuvoje nevykdoma nei teismų reforma, neplėtojama šeimos politika, įstrigo aukštojo mokslo pertvarka, o piliečiai yra atitolę nuo politikos, nes joje mato tik priešpriešą ir tarpusavio kovas.

Opozicinių partijų nuomone, šalies vadovas atskleidė, kad nieko nebesitiki iš socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės ir viltis deda tik į naują ministrų kabinetą, kuris bus suformuotas išrinkus naują Seimą.

Eiliniai Seimo rinkimai numatomi spalio 12 dieną, tačiau po dviejų savaičių vienmandatėse apygardose bus rengiamas antrasis turas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų