REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šįsyk savaitės interviu – vieno populiariausių lietuvišku blogų apie žaidimus autorius – Patarėjas. Su juo kalbėjomės apie blogosferos aktualijas, populiariausius blogus bei Super Mario pranašumus kovoje prieš Godzilą

REKLAMA
REKLAMA

Kiek laiko jau žaidžiate kompiuterinius žaidimus? Kokie jūsų mėgstamiausi žanrai, žaidimai, serijos?

REKLAMA

Senokai. Chronologiškai vardinant, pirmąsyk - gal prieš dvidešimt metų - teko išbandyti legendinį pong'ą, vėliau sekė „ZX Spectrum“ platforma ir dieviškas lietuviškas produktas „Šaulys“. Na, o paskui, tradiciškai, 8 bitų NES pagrindu pagaminta konsolė, 16 bitų „Sega“, AK ir t.t. Šiuo metu ypač domiuosi MMO žanro žaidimais, o tarp kitų žanrų mėgstu hibridus - kai žaidime yra daugiau nei vienas būdas įgyvendinti turimus tikslus, o viskas vyksta turtingame ir interaktyviame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip manote, kodėl iki šiol nėra kokybiškų lietuviškų kompiuterinių žaidimų?

Tikriausiai per mažai specialistų, o ir jie išsibarstę po įvairias ne lietuviškas studijas. Dabartinė situacija žaidimų rinkoje reikalauja itin didelių investicijų, norint įvesti konkurencingą naują dalyvį. Seniai prabėgo tie laikai, kai du studentai susėdę galėjo pagaminti super modernią šaudyklę ir jau po poros metų važinėti „Ferrari“.

Kokios žaidimų pasaulio aktualijos šiuo metu aktyviausiai aptarinėjamos blogosferoje?

Šiuo metu dominuoja žaidimų serijos, o tiksliau - jų tęsiniai. Naujam vardui prasimušti sunku. Reikia nemažai tos blogosferos papirkti/pamaloninti, kad apie tave rašytų. Laukiamiausias ir labiausiai aptariamas, be abejo, yra „Grand Theft Auto IV“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei reiktų stoti į kovą su Godzila, kurį partnerį pasirinktumėte: Super Mario, ar Persijos princą?

Super Mario, nes jis jau turi patirties su drakono tipo bosais.

Kuo užsiimate realiame gyvenime?

Dirbu kūrybinį darbą.

Kiek laiko per savaitę skiriate blogo rašymui? Kokius kitus blogus labiausiai mėgstate?

Blogas toli gražu nėra svarbiausias dalykas mano gyvenime, na, yra gal kokioje 5 vietoje, tad rašau, kai jaučiu, kad reikia parašyti. Per tris jo gyvavimo metus blogo aktyvumas kinta svyruoklės principu - arba rašau daug, arba nustumiu į šoną kokiam mėnesiui. Dabar būtent ir yra toks etapas:)

O šiaip peržiūriu nemažai blogų, o visada paskaitau “WOW Insider”, “Tobolds”, “Geimeris.com” bei Artojo blogą.

Kurio žaidimo dabar labiausiai laukiate?

Deus Ex 3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų