REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 18–20 d. Kauno šokio teatras „Aura“ savo studijoje pristato antrąją šiuolaikinio meno renginių ciklo „Aura“ ir kiti demonai“ dalį.

REKLAMA
REKLAMA

Menininkų galvose nuolat atsiranda tokių kūrybinių idėjų, kurios neišsitenka tradicijų rėmuose – joms realizuoti prireikia neįprastų erdvių, kitokių formų, jungčių. Pasak „Auros“ vadovės ir choreografės Birutės Letukaitės, tai buvo stiprus stimulas toliau tęsti ir plėtoti šių metų vasario mėnesį sėkmingu ekspromtu startavusį renginių ciklą, į kurį pasidalinti savo kūrybiniais ieškojimais ir atradimais menininkai sukviečiami jau antrąjį, bet tikrai ne paskutinįjį kartą.

REKLAMA

Šį kartą žiūrovai turės galimybę pamatyti Klaipėdos, Vilniaus ir Kauno menininkų sukurtus naujausius šiuolaikinio šokio spektaklius, performansus, muzikines ir poetines pantomimas, kitus menus, atskleisiančius netikėtas judesio, garso, vaizdo, kvapo jungčių prasmes, netradicinių erdvių galimybes. Pirmąjį ir paskutinįjį renginių ciklo vakarą bus galima pamatyti ir pačių ciklo „šeimininkų“ miniatiūras.

Uostamiesčio šokio akcentai

Balandžio 18 d. savo naujausius darbus pristatys trys uostamiesčio choreografės: Agnija Šeiko, Aušra Venskienė ir Daiva Palubinskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Agnija Šeiko pristatys šokio spektaklį „Le Meriée“ („Nuotaka“), įkvėptą Žako Prevero poezijos. Kompozicija sukurta kartu su talentingais ir perspektyviais šokėjais Dovile Binkauskaite ir Petru Lisausku. Pasitelkiant simbolius, įvaizdžius ir asociacijas pasakojama apie dviejų žmonių meilę, kupiną ilgesio, kančios, pažinimo džiaugsmo ir aistros. Spektaklyje naudojama Tautvilo Gurevičiaus muzika bei Lilijos Larionovos kostiumai. Spektaklio premjera įvyko pernai rudenį Klaipėdoje vykusiame šiuolaikinio meno festivalyje „Plartforma“. Gegužės mėnesio pabaigoje šis spektaklis reprezentuos Lietuvos šiuolaikinį šokį Frankfurte pirmą kartą vyksiančioje „Europos šokio platformoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingus choreografijos darbus parodys ir jaunosios uostamiesčio choreografės, KU Menų fakulteto Choreografijos katedros absolventės – Aušra Venskienė bei Daiva Palubinskaitė, sėkmingai debiutavusios praėjusį rudenį Klaipėdoje vykusiame šiuolaikinio meno festivalyje „Plartforma“.

S. Jančaitės menų jungtys

Balandžio 19 d. įvairialypio talento menininkė Skaidra Jančaitė pristatys savo projektą „už išorės“, sujungiantį muzikines pantomimas: „Vandens meditacijos“, „Mazgas“, „9 Jasenkų Antanuko sąnariai“, „Malda“, poetinę pantomimą „Tai visai nejuokinga“, Vytauto Germanavičiaus kompoziciją „Double Takes“ bei personalinę fotoekspoziciją „Uždraustas ir pavojingas menas“.

REKLAMA

„Norėdama išreikšti save iš esmės, turiu ieškoti ir naujų formų“, – teigia S. Jančaitė, savo kūryboje tyrinėjanti įvairias menų sintezės galimybes bei naujas bendravimo su publika formas.

Vyriškos improvizacijos

Balandžio 20 d., sekmadienį, bus pristatyti du judesio spektakliai-performansai, kuriuose dominuos jau vyriškas pradas. Spektaklyje „Kokio reikia?“ jaunasis choreografas ir šokėjas Petras Lisauskas kartu su muzikantais Eduardu Armonu bei Nojumi Jurkumi judesio ir muzikos improvizacija bandys atsakyti į trims vyrams iškilusį klausimą: „Kokio tau manęs reikia šiandien? O rytoj...“.

Audiovizualinės poezijos spektaklis „Neliesk“ – tai jauno kūrėjo Jono Versecko bandymas ieškoti savitos sceninės kalbos jungiant šokį, gyvą muziką ir tekstą į vientisą kūrinį, pasakojantį apie jauną žmogų. Kiekvienas pasirodymas – tai gyva temos interpretacija „čia ir dabar“, todėl kiekvienas spektalis – savotiška premjera.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų