REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visuomeninė Piliečių santalka spaudžia Seimo pirmininką Česlovą Juršėną apginti Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direktorę Aureliją Stancikienę ir Valstybės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) vadovę Rūtą Baškytę nuo politikų antpuolių.

REKLAMA
REKLAMA

„Piliečiams nelabai suprantama, kaip gali Seimo Aplinkos komiteto nariai pradėti kovą su valstybės pareigūnėm, kurios gina įstatymus. Šiuo atveju mes prašėm Seimo pirmininko, kad nebūtų kompromituojamas pats Seimas. Negali Seimo nariai terorizuoti savo pareigas atliekančių ir Lietuvos gamtą saugančių pareigūnų“, - pirmadienį po susitikimo žurnalistams sakė Piliečių santalkos vadovas Darius Kuolys.

REKLAMA

Pasak jo, tiek parlamentarai, tiek aplinkos ministras Artūras Paulauskas, kuris yra valdančiosios koalicijos narys, elgiasi „nederamai“ ir veikia kartu su „kriminaliniu verslu“.

Kova tarp politikų ir Kuršių nerijos aplinkosaugininkių kilo pastaraisiais mėnesiais. Gyventojai pradėjo protestus prieš neva nepamatuotus A.Stancikienės ir R.Baškytės veiksmus, skųsdamiesi, kad žmonės kiemuose negali net gėlių sodinti.

Tačiau spėjama, kad prie visuomenės protestų organizavimo galėjo prisidėti ir anksčiau socialliberalų partijai priklausęs verslininkas Rolandas Zujevas. Pastarasis ant Kuršių marių kranto yra nelegaliai pastatęs gyvenamąjį vagonėlį.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek R.Baškytė, tiek A.Stancikienė skundėsi, jog politikų spaudimas sustiprėjo Aplinkos ministru tapus Artūrui Paulauskui. Ministras, kuris yra Naujosios sąjungos (socialliberalų) lyderis, inicijavo KNNP audito patikrinimą, kurio metu nustatyta, jog parko direkcija neefektyviai naudoja „kai kurį“ patikėjimo teise valdomą nekilnojamąjį turtą.

Išvadose taip pat nurodoma, kad direkcijos vadovybė laiku nesiėmė veiksmų pašalinti neteisėtus direkcijos darbuotojų veiksmus, susijusius su gyvenamųjų ir negyvenamųjų patalpų panaudojimu bei anksčiau nei gavo leidimą įsigijo lengvųjų automobilių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Seimo Aplinkos komiteto pirmininko pavaduotojas, socialliberalas Gediminas Jakavonis kovo 11 dieną vykusiame mitinge Neringoje, A.Stancikienę esą palygino su „stribe“ ir apskundė prokurorams bei Valstybės kontrolei.

Č.Juršėnas, kaip pranešė jo sekretoriatas, „pritarė D. Kuolio minčiai, kad atotrūkis tarp valstybės ir piliečių vis didėja, tad būtina įgyvendinti esmines valdymo, savivaldos, teisėtvarkos priemones“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų