REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pieno gamintojai, įvertinę, kad jiems apsimoka patiems perdirbti pieną, pradėjo ieškoti produkcijos realizavimo galimybių.

REKLAMA
REKLAMA

Plungės žemės ūkio kooperatyvas „Pieno gėlė“ suskaičiavo, kad patiems nugabenus pieną į vieną Lenkijos įmonę ir parsivežus ten pagamintus sūrius arba išpilstytą šviežią pieną, kooperatyvui būtų pelningiau, nei parduoti žaliavą vietos perdirbėjams.

REKLAMA

Netoli Varšuvos esanti pieno perdirbimo įmonė - seni partneriai, kuriems „Pieno gėlė“ parduoda pieną, sutinka priimti užsakymą. Kooperatyvas, turintis nuosavų pienvežių, kasdien išvežtų perdirbti 100-1501 pieno, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.

„Vieną dalį išanalizavome - suskaičiavome, kiek kainuotų perdirbimas, kalbėjomės su partneriais, kurie pasirengę pagaminti mums produktų. Bet dėl realizavimo - klausimas neatsakytas. Mes nestovėsime vietoje - tarsimės ir išeitį vis tiek rasime“, - teigė „Pieno gėlės“ valdybos pirmininkas Andriejus Stančikas.

Anot jo, be perdirbimo, užsienyje aptariamos ir kitos galimybės, tačiau tai kol kas - komercinė paslaptis.

REKLAMA
REKLAMA

„Išvežti pieną į užsienį ir perdirbti galima. Ir klausimas, ar tai darysime, su kuo tai darysime, ar jungsimės prie „Pieno gėlės“ - šiandien ant mūsų darbo stalo“, - teigė Kauno „Lietuviškas pienas“ generalinis direktorius Ovidijus Drūlia.

Pasak jo, pieno gamintojams kurį laiką, kol nauji produktai įsitvirtintų rinkoje, tektų susitaikyti su mažesne pieno supirkimo kaina, tačiau, anot jo, beveik visi žemdirbiai suvokia, kad tai vienintelė galimybė atsilaikyti prieš perdirbėjų supirkimo kainų diktatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų