REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiklausyti Franko Zappos muzikos susirinko pilnutėlė Lietuvos nacionalinės filharmonijos salė. Fotomenininko Sauliaus Paukščio suburta menininkų grupė atliko penkioliką garsaus atlikėjo kūrinių, kuriuos aranžavo Andrius Kulikauskas, sąmoningai atsisakydamas gitaros partijos.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus styginių kvinteto „Intermezzo“ vadovas Lionius Treikauskas prisipažino nesitikėjęs tokios pilnos salės ir tokio didžiulio pasisekimo. „Džiaugiamės, kad žmonėms patiko, buvo daug aplodismentų, ir tai labai teigiamai nuteikia. Iš tiesų buvo rizikinga rengti tokį koncertą, nebuvome tikri, ar žmonės supras, bet dabar matau, kad jie labai nuoširdžiai įvertino mūsų meną“, – pasibaigus koncertui gera nuotaika tryško L. Treikauskas.

REKLAMA

Kompozitorius A. Kulikauskas sakė, kad pasibaigus koncertui jaučiasi kaip po šoko terapijos, nes tai, ką su muzikantais išreiškė scenoje, ir kaip tai priėmė žiūrovai, buvo kažkas nepaprasta.

„Džiugu, kad koncerte buvo daug jaunimo. Vadinasi, žmonėms reikia tokios „neformato“ muzikos. O kadangi kūriniai buvo parinkti pagal plačią retrospektyvą, tai pelnė renginio sėkmę“, – sakė muzikantas.

Jis pripažino, kad nenorėdamas cituoti autoriaus sąmoningai ėjo interpretacijos keliu. Dėl to, pasak A. Kulikausko, buvo atsisakyta gitaros partijos, nes kiekvienas geriau žinantis F. Zappos kūrybą iš karto būtų lyginęs su originalu, o juk tai nepalyginama.

REKLAMA
REKLAMA

Jau kuris laikas fotomenininko S. Paukščio suburta iniciatyvinė grupė dirba siekdama pastatyti F. Zappos biusto tikslią kopiją jo gimtajame Baltimorės mieste JAV.

„Šis koncertas buvo tarsi pagalbinė akcija siekiant populiarinti idėją apie paminklo kopijos pastatymą Baltimorėje. O Amerikos kultūros mėnuo Lietuvoje suteikė tam puikią progą, nes pats Amerikos kultūros centras padėjo įgyvendinti šią idėją“, – sakė S. Paukštys.

Jis teigė, kad paminklo kopija JAV turėtų būti pastatyta jau birželį.  Fotomenininkas tikisi su šia koncertine programa pavažinėti po Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per trisdešimt karjeros metų F. Zappa išgarsėjo kaip kompozitorius, gitaristas, dainininkas, kino režisierius ir satyrikas.

Viešosios įstaigos „Zappart“ duomenimis, F.Zappai priklauso pirmojo konceptualaus roko muzikos albumo išleidimo autorystė. Jis pasižymėjo visuose muzikos žanruose – kūrė muziką roko grupėms, džiazo ansambliams, sintezatoriams ir simfoniniams orkestrams. Dėl šios veiklos jis šiandien pripažįstamas vienu iškiliausių praeito amžiaus kompozitorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų