REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos prezidentas Hu Jintao šeštadienį teisino griežtas priemones prieš Tibeto protestuotojus ir neigė, jog šie neramumai susiję su žmogaus teisių pažeidimais.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo pirmieji Kinijos lyderio komentarai apie neramumus, per kuriuos, pasak Tibeto lyderių tremtyje, žuvo daugiau kaip 150 žmonių. Tuo tarpu Kinija tvirtina, kad dėl jos saugumo pajėgų veiksmų slopinant protestus nežuvo niekas ir kad tibetiečių „riaušininkai“ nužudė 20 žmonių.

REKLAMA

Hu Jintao pareiškė Australijos ministrui pirmininkui Kevinui Ruddui, kad neramumais buvo siekiama vien „suskaldyti tėvynę“, ir tvirtino, jog Pekinas šią problemą laiko šalies vidaus reikalu, praneša Kinijos valstybinė žiniasklaida.

Griežtas protestų nuslopinimas sukėlė prieš Kiniją nukreiptų demonstracijų bangą. Žmogaus teisių gynėjai, siekiantys atkreipti dėmesį į padėtį Tibete, šią savaitę mėgino sutrukdyti Pekino olimpinių žaidynių deglo nešimo ceremoniją Europoje ir Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų konfliktas su Dalai klika nėra etninė, religinė arba žmogaus teisių problema“, - prezidento Hu Jintao žodžius citavo oficiali naujienų agentūra „Xinhua“.

„Tai nacionalinės vienybės išsaugojimo arba tėvynės skilimo klausimas“, - prezidentas sakė regioniniame forume, vykstančiame pietinėje Hainano saloje.

Pasak jo, „Tibeto problema yra grynai Kinijos vidaus reikalas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų